Daniel Sjölund - Scanpix
 
Artikel
kommentarer
Fotboll > Allsvenskan

Sjölund blev Djurgårdens hjälte i comebacken

Sjölund blev Djurgårdens hjälte i comebacken

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 25/07/2010 kl 21:55
Daniel Sjölund var tillbaka på bänken efter nästan ett års skadevila när Djurgården besegrade Kalmar med 1-0 på bortaplan på söndagen. Och finländaren presenterade sig direkt med en assist till det avgörande målet.

Det var väldigt chansfattigt men Djurgården var det bättre laget sett genom hela matchen. Det såg länge ut att sluta 0-0 men med en halvtimme kvar så byttes blårändernas gamla trotjänare Daniel Sjölund in och rev ner stora applåder från de tillresta bortasupportrarna och skulle även bli matchhjälte.

Efter tjugo minuter på plan så lyckades Sjölund vända bort sin försvarare och sedan serverade han Hellquist i djupled. Ynglingen Hellquist var iskall och chippade bollen över Petter Wastå och in i det bortre hörnet till 1-0 för gästerna.

Fredriksskans gräsmatta var rejält vattensjuk vid avspark i kvällens möte. Den översvämmade planen gjorde det näst intill omöjligt att spela fotboll och under långa stunder hade båda lagen svårt att hålla sig på benen och slå en enstaka passning rätt.

"STÄMDE INTE IDAG"

Hellquists mål var matchens enda klara målchans och blev det som fällde avgörandet.

Djurgårdens IF plockade tre viktiga poäng i de nedre regionerna av allsvenskan och kan nu pusta ut en aning då man har drog ifrån några av sina bottenkonkurrenter.

- Det var inte mycket till tillställning idag. Det skapades inte några chanser alls och då känns det inget kul att förlora matchen. Benen kändes pigga på de flesta av mina lagkamrater men det stämde helt enkelt inte idag men jag tycker att en förlust känns väldigt orättvis, sade en besviken Stefan Larsson, mittback i Kalmar FF, till ppv.

Johan Eriksson - eurosport.se

 

kommentarer