Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

Calum Angus poängräddare för Gais

Calum Angus poängräddare för Gais

Av Eurosport
I den här artikeln
Av Eurosport - Den 12/07/2009 kl 21:00
Gais formsvacka såg ut att hålla i sig. Men i matchens absolut sista sekund kvitterade hemmalaget mot Halmstad BK genom nyförvärvet Calum Angus. "Vi kör på i 90 minuter, det är därför vi kan kvittera", säger Gais lagkapten Mattias Lindström.
 

Gais har inte vunnit någon match i allsvenskan sedan den 19 april (3-0 mot Häcken). På söndagskvällen såg Göteborgslaget ut att gå mot sin sjunde förlust på 14 matcher. Men i matchens absolut sista sekund kunde "Makrillarna" kvittera Emir Kujovic ledningsmål genom nyförvärvet Calum Angus.

- Det känns otroligt skönt. Men det är för att vi aldrig slutar kämpa. Vi kör på i 90 minuter, det är därför vi kan kvittera, säger Mattias Lindström till ppv efter matchen.

"FÖR ENKELT FÖR HBK"

Den första halvleken på Gamla Ullevi var mindre välspelad. Wandersons solorush och tunga avslut i mitten av halvleken och Kujovics nickmål var de enda behållningarna under de första 45 minutrna - som dominerades av gästerna.

- Det har gått för enkelt för HBK hittills, det ska vi ändra på i den andra halvleken, sa Gais tränare Alexander Axén i pausvila.

Och det var ett annat Gais publiken fick se i halvlek nummer två. Axén hade ersatt Tommy Lycén med islänningen Eyjolfúr Hedínsson - som genast satte sitt avtryck på matchen. På en pass från Wanderson tvingade han målvakten Magnus Bahne till en fin räddning.

MÅRTENSSON UTVISAD

Men udden saknades i Gais anfall och förutom en farlig nick från lagkaptenen Fredrik Lindgren såg hemmalaget inte ut att få hål på duktige Bahne. Men i den sista minuten fick ett decimerat Gais (som fått Johan Mårtensson utvisad minuterna innan) en frispark och från dryga 35 meter kunde Angus nicktoucha in bollen bakom en skymd Bahne.

- Jag borde kanske agerat annorlunda men det är lätt att vara efterklok, säger en besviken Bahne, som gjorde en mycket bra match i gästernas mål.

Gais knappade i och med poängen in på lagen ovanför medan HBK befäster sin niondeplats i den allsvenska tabellen.

Patrik Backström - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×