Sebastian Vettel Brasilien Jubel - Eurosport
 
Formel 1

Vettel: "Tuffaste racet någonsin"

Vettel: "Tuffaste racet någonsin"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 26/11/2012 kl 10:41
Sebastian Vettel blev Formel 1-mästare på söndagen efter stor dramatik. Tysken rankar vad som utspelade sig i Brasiliens Grand Prix som hans "tuffaste race". "Det var ett otroligt lopp", säger den nu trefaldige världsmästaren.
 

Tre ynka poäng skiljde mellan Sebastian Vettel och Fernando Alonso i slutändan efter en mycket händelserik avslutning på säsongen.

Regnet öste ner och säkerhetsbilen kallades in två gånger, när Sebastian Vettel kolliderade med Bruno Senna och när Lewis Hamilton kraschade ut i sitt sista lopp för McLaren.

Vettel tappade även radiokontakten och fick stanna till i depån fyra gånger. Men trots allt strul slutade tysken sexa och vilket räckte för att slå dagens tvåa Fernando Alonso.

"TUR ATT INGEN KÖRDE IN I MIG"

- Det var ett otroligt lopp. De försökte med allt för att göra det svårt för oss. När du snurrar runt i fjärde kurvan känns det inte jättebekvämt. Jag hade ganska mycket tur att ingen körde in i mig.

Vettel pratade även om att konkurrenterna försökte förbättra sina positioner med fula knep. Tysken verkade mena som förra helgen när Fernando Alonso fick en bättre startposition efter att Ferrari bytt Felipe Massas växellåda. Straffet brasilianaren fick gynnade Alonso.

"MÅNGA FÖRSÖKTE MED FULA KNEP"

- Många försökte med fula knep, sådana saker som ur vår synvinkel är över gränsen men vi blev aldrig irriterade eller distraherade.

Vettel var också kritisk till påståenden att Ferrari behärskar vätan bättre än Red Bull.

- Den här helgen sa folk att vi får det svårt när det regnar. Jag tycker att vi har bevisat att vi gillar våta förhållanden lika mycket som torra. Det hjälpte oss lite till och med.

"MÄSTERSKAPET AVGJORDE INTE HÄR"

För 2008 års mästare Alonso var det tredje gången i karriären som han har chans på titeln i säsongens sista GP men inte vinner.

- Mästerskapet avgjordes inte här. Det finns andra situationer under säsongen som får dig att tänka på de här tre poängen men sådan är sporten, säger spanjoren.

Tobias Jönsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×