Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, 2012 (Reuters) - Reuters
 
Artikel
kommentarer
Formel 1

Vettel arg på varvad Hamilton: "Dumt gjort"

Vettel arg på varvad Hamilton: "Dumt gjort"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 23/07/2012 kl 11:15
Sebastian Vettel var inte glad på Lewis Hamilton efter att han legat med i täten trots att han var ett varv efter. "Det var bara dumt gjort", säger Webber.
 

Lewis Hamilton hade punkterat i Tysklands GP-lopp på Hockenheim och efter ett besök i depån kom han ut på vägen igen och hamnade direkt i täten. Däcken var snabba men problemet var att han låg ett varv efter ledaren Fernando Alonso och den jagande Sebastian Vettel.

- Det var inte snyggt av Lewis, jag förstår inte varför han körde med oss. Det vara bara dumt gjort av honom då han var ett varv bakom. Om han vill åka snabbt borde han sakta ner och sedan hitta en lucka i fältet.

Lewis Hamilton låg och körde mellan Alonso och Vettel vilket försvårade tyskens jakt på Alonso rejält. Samtidigt som Hamilton gjorde det så närmade sig hans lagkamrat i McLaren, Jenson Button, tätduon.

- Jag blev tvungen att ta ett depåstopp kort efter kampen mot Hamilton och jag tror det kostade mig andraplatsen då.

Jenson Button gick till slut förbi Sebastian Vettel men på det sista varvet tog Vettel tilbaka andraplatsen. Omkörningen räknades dock som farlig och Vettel blev nedflyttad till femteplats i efterhand.

Förutom en ny vinst för Fernando Alonso så bjöd Tysklands GP på ett världsrekord. Jenson Button var en del av världens snabbaste depåstopp då hans andra besök hos sina mekaniker klockades på två sekunder och 31 hundradelar.

Oskar Bernövall - eurosport.se

 

kommentarer