Hamilton Lauda 2 - Eurosport
 
Formel 1

Bekräftat: Hamilton och Lauda klara för Mercedes

Bekräftat: Hamilton och Lauda klara för Mercedes

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 28/09/2012 kl 12:25
Nu är det bekräftat: Lewis Hamilton lämnar McLaren och ersätter Michael Schumacher i Mercedes. Även gamle F1-stjärnan Niki Lauda anslutar till stallet i rollen som styrelseordförande.
 

Fredagens första F1-nyhet var att Sergio Perez, som tidigare kopplats ihop med Ferrari, undertecknat ett flerårskontrakt med McLaren efter två säsonger med Sauber. Den 22-årige mexikanen kommer köra F1-serien tillsammans med Jenson Button. Strax därefter följde nyheten som det spekulerats om i veckor: Lewis Hamilton lämnar McLaren för Mercedes och skriver på ett treårskontrakt.

- Det är dags att ta mig an en ny utmaning och jag är väldigt spänd på att inleda ett nytt racingkapitel för Mercedes, säger Hamilton till The Telegraph.

- Tillsammans kan vi nu växa med den här utmaningen. Jag tror jag kan hjälpa till att styra Silverpilarna till toppen och nå vår delade ambition om att vinna världsmästerskapet, fortsätter Hamilton.

Mercedes-Benz stallchef Ross Brawn hyllar stallets förvärv.

- Jag är överlycklig över att kunna välkomna Lewis Hamilton till vårt stall. Ankomsten av en förare av Lewis kaliber är ett bevis på Mercedes-Benz ställning inom Formel 1 och jag är stolt över att Lewis delar vår vision och ambition om framgång för Silverpilarna, säger Brawn.

Britten, som lämnar stallet han varit trogen sedan han var 13 år, ersätter därmed legendaren Michael Schumacher, som väntas gå i pension. Mercedes rekryterar även på styrelsenivå och har gjort klart med den trefaldige världsmästaren Niki Lauda, som kliver in i rollen som styrelseordförande

eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×