2012 Chinese GP Mercedes Rosberg - DPPI
 
Artikel
kommentarer
Formel 1 > Kinas Grand Prix

Superflopp av Vettel - dubbelt Mercedes i topp

Superflopp av Vettel - dubbelt Mercedes i topp

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 14/04/2012 kl 09:22
Nico Rosberg tog karriärens första pole position och Michael Schumachers körning bäddade för två Mercedes i första startled i söndagens Grand Prix. Längre ned körde Sebastian Vettel med sitt sämsta kval på nästan tre säsonger.

Racingen under de två första tävlingarna för året har varit lysande men frågan är om inte kvalet till Kinas Grand Prix bjöd på allra störst underhållning hittills i år.

Dels handlade det om Mercedes och dels handlade det om den regerande världsmästaren Sebastian Vettel.

Förra året tog Vettel pole positon 15 gånger. Den här säsongen har han inte ens lyckats nå första startled och kvalet till Shanghai blev ett riktigt bottennapp. Den tyske världsmästaren nådde bara elfteplatsen och missade därmed Q3 för första gången sedan Brasiliens Grand Prix 2009.

LYCKA HOS MERCEDES

De stora vinnarna var istället det prövade Mercedes-teamet och Nico Rosberg. Teamet har haft svårt att få däcken att räcka under loppen men visat att de kan tampas med de allra bästa under enstaka varv såhär långt i år.

Kvalet till Shanghai var inget undantag. Nico Rosberg stod för ett fullständigt fläckfritt varv och kunde via fullständigt silkeslen körning sätta en tid som var en dryg halvsekund efter tvåan Lewis Hamilton.

- Fantastiskt. Det gick riktigt bra. Det är en väldigt speciell känsla. Nu ser jag fram emot att få starta första i morgon, sa tysken på presskonferensen efteråt.

Rosbergs pole position var hans första i karriären och den första för ett fabriksteam från Mercedes sedan 1955.

Teamets glädje växte ytterligare när det stod klart att Lewis Hamilton lagt beslag på andraplatsen. McLaren-föraren flyttas ned fem placeringar på griden på grund av ett växellådsbyte och därmed får Michael Schumacher starta som tvåa på söndag.

Henric Larsson - eurosport.se

 

kommentarer