Mercedes-AMG driver Nico Rosberg of Germany gives a thumbs after qualifying on pole for Formula One's Chinese Grand Prix at the Shanghai International Circuit on April 14, 2012. - AFP
 
Formel 1 > Kinas Grand Prix

Motornestor Tromark: "Absolut det bästa kval jag sett"

Motornestor Tromark: "Absolut det bästa kval jag sett"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 14/04/2012 kl 18:54
Eurosports motornestor, Jan Tromark, är lyrisk över det underhållande kvalet och den oerhört jämna säsongen. "Det kommer att bli oerhört spännande", säger han till eurosport.se.
 

Motornestor Tromark om det underhållande kvalet
- Det är absolut det bästa kval jag har sett. Det är så spännande med tanke på hur jämnt de är. Det är väldigt roligt och det kommer att bli ett väldigt underhållande race.

...om att det börjar bli dags att prata om Schumacher
- Jag har hävdat och trott att han lockades tillbaka till det här av att få chansen att hjälpa en heltysk bil och tillverkare till framgång. I övrigt har han ju ingenting kvar att bevisa för någon egentligen. Det här kan han vara med och påverka.

...om Rosbergs pole position och Mercedes chanser i racet
- Det var fantastiskt roligt. Det finns ju en del svenskanknytning där eftersom pappa Keke är född i Solna och det gör det hela ännu roligare.

- Bekymret som de har är att bilen äter däck och det ska bli spännande att se om de får ordning på det. Jag tror att starten kommer att bli oerhört viktigt. Får de båda en riktigt bra start så kan de ha en fin chans. Schumi är väldigt rutinerad så det kan hålla. Men han är tuff. Får Rosberg till starten kommer han att ligga bakom honom och sick-sacka.

...om Sebastian Vettels kräftgång
- Det är frustrerande för honom. Men det är så det är. När det är medflyt så åker de på armbågen och nu har det tagit stopp och då blir det väldigt tungt för honom. Jag är inte säker på att han är så stark psykiskt som till exempel Alonso. Han kan hamna i vilket läget som helst och ändå känna att han kan vinna..

- Det kan bli ännu värre faktiskt. Du ser ju på Massa. Han är en katastrof. Men kanske får han med sig fyra placeringar direkt och då kan det vända också. Självförtroende är så viktigt. Samtidigt förbättras hans situation inte av att Webber kör så stabilt. Det är en oförutsägbar sport.

..om Saubers framgångar och den jämna och breda toppen
- Det är suveränt. De har en så hög topphastighet och det kommer att stärka dem. Plötsligt är det ett tärningskast om allting.

- Det var oerhört längesen det var såhär. Det har alltid varit ett team eller två som brutit sig loss men inte ens McLaren kan känna sig säkra nu. Jag hoppas att Rosberg håller hela vägen in i mål. Det vore roligt för sporten.

eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×