Red Bull Formula One driver Sebastian Vettel of Germany celebrates with Ferrari's Fernando Alonso (R) of Spain after qualifying for the Abu Dhabi F1 Grand Prix at Yas Marina circuit November 13 , 2010. - Reuters
 
Formel 1 > Kinas Grand Prix

Alonso: "Vettel är onåbar"

Alonso: "Vettel är onåbar"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 14/04/2011 kl 08:56
Fernando Alonso har inget hopp om att kunna göra något åt Sebastian Vettels dominans. "För tillfället verkar en bil, Sebastian Vettels Red Bull, onåbar", säger spanjoren till Ferraris hemsida.
 

Det ser ut att bli Sebastian Vettels år igen. Den regerande världsmästaren har varit väldigt dominant under säsongsupptakten och vunnit de två inledande tävlingarna i överlägsen stil.

Vettel är storfavorit inför Kinas Grand Prix på söndag och Fernando Alonso, som pekades ut som Vettels stora rival inför säsongen, tror inte att någon kan stoppa den unge tysken.

- Vi vill såklart alltid kämpa om segern men för tillfället verkar en bil, Sebastian Vettels Red Bull, vara fullständigt onåbar, säger Alonso till Ferraris hemsida.

Alonso tycker att tävlingen i Malaysia var ett fall framåt för teamet men att italienarna fortfarande har en lång väg att gå.

- Precis som vi såg i Australien var vi mycket snabbare i racet än i kvalet. I Sepang höll både jag och Felipe ett bra tempo och det var en viktig indikation även om vi inte hamnade där vi hade tänkt i slutändan.

Målsättningen inför Shanghai är försiktig. Ferrari är för närvarande långsammare än såväl Ferrari som McLaren och hoppas på att ta ytterligare ett steg i rätt riktning.

- Vårt mål är att den här tävlingen ska bli likvärdig den i Malaysia, och det betyder att vi ska göra vårt bästa i kvalet och försöka utnyttja det och ta möjligheterna om de kommer.

Henric Larsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×