2012 Belgian GP Lotus Räikkönen - Lotus F1 Team
 
Formel 1 > Italiens Grand Prix

Motornestor Tromark: "Kimi en dark horse på Monza"

Motornestor Tromark: "Kimi en dark horse på Monza"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 08/09/2012 kl 00:06
Eurosports motornestor, Jan Tromark, varnar för Kimi Räikkönen inför Italiens Grand Prix.
 

Motornestor Tromark om Romain Grosejans avstängning
- Han får sitta på bänken och titta på. Det tycker jag är bra. Det finns de som inte tycker det och att förarföreningen ska ta hand om det här men det tycker inte jag.

- Jag har ingen patentlösning på vad man ska göra i de här lägena men man borde ta in Grosjean och säga till att han ryker om han skulle göra om det vid nästa tävling.

- Jag tror inte att han har något jobb hos Lotus nästa år. Han hänger nog jävligt löst.

...om vilka som bär favoritskapet i helgen
- Alonso får gälla som favorit med Button och Vettel som alternativ två och tre. Det verkar bli bra väder så det utesluter de riktiga regnspecialisterna. Men mycket talar för Alonso. Det här är trots allt Ferraris hemmaplan och de har ett enormt publiktryck.

...om modet som krävs för att lyckas på Monza
- Du måste vara oerhört modig på en sån här snabb bana. Chikanerna är direkt kusliga, framförallt den efter målrakan där du tar ner bilen från 340 km/h till 100 km/h. Där handlar det om precision om man inte ska hamna ute i spenaten.

...om Kimi Räikkönen
- Han är en dark horse i kampen om segern. Han är tillräckligt galen för att kunna ställa till det riktigt ordentligt för de andra. Han skiter ju i hur fort det går. Han är en iskall kille och jag har en känsla av att han kommer att vinna en tävling innan året är slut.

eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×