Eurosport
 Bundesliga = fotbollsfestTitta nu 
 
 
Formel 1

F1-loppet i New Jersey skjuts upp till 2014: "Tiden har runnit ut"

Brist på pengar och tid gör att Formel 1-loppet i New Jersey som skulle ha körts nästa år skjuts på framtiden. "Väckarklockan har ringt men den ringde för sent", säger Ecclestone.

 
F1-loppet i New Jersey skjuts upp till 2014 - Ecclestone: "Tiden har runnit ut" - Formel 1Eurosport
 

New Jersey Grand Prix var planerat till 16 juni nästa år när F1-schemat för 2013 släpptes i slutet av september i år. Men vissa tveksamheter rådde även då och nu meddelar Bernie Ecclestone att loppet körs tidigast 2014.

- Tiden har runnit ut, säger den 81-årige F1-bossen enligt Reuters.

Loppet i New Jersey skjuts på framtiden på grund av pengabrist och att arrangören inte hinner få färdigt banan i tid.

- Det är alla möjliga grejer... de har inte tänkt igenom det här ordentligt. Väckarklockan har ringt men den ringde för sent.

Enligt Formula Money går F1 miste om inkomster på 150 miljoner pund. Ett annat race kan dock fylla platsen. Ecclestone för diskussioner med Mexiko.

Ecclestone har jobbat i 40 år för att få till ett lopp i New Jersey, där New Yorks berömda skyline är tänkt att stoltsera i bakgrunden. Nu höjs frågetecken för om loppet blir av överhuvudtaget.

- Jag har inte varit där nyligen men det är en superbana. Bakgrunden är anledningen till att jag valde platsen, säger han till Eurosports systersajt i England.

Tobias Jönsson - eurosport.se

 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil