Eurosport
 Snooker-VMTitta nu 
 
 
Formel 1

Ecclestone rasar mot Vettel-utredningen

Bernie Ecclestone beskriver utredningen om Sebastian Vettels omkörning under gulflagg som "ett skämt" och är övertygad om att den inte kommer att leda någonvart. "Det är synd nu när allt annat har gått så bra", säger 81-åringen till The Telegraph.

 
Ecclestone rasar mot Vettel-utredningen: "Ett skämt" - Formel 1Eurosport
 

Hela fyra dagar efter säsongens sista race lyckades Ferrari hitta bildmaterial på Sebastian Vettel när den nyblivne världsmästaren gjorde en otillåten omkörning.

Den unge tysken friades dock senare samma dag sedan det internationella motorsportförbundet FIA upptäckt att en funktionär viftat med en grön flagga precis före omkörningen.

Ferrari står enligt uppgift beredda att lämna in en överklagan, något som sportens starke man Bernie Ecclestone hoppas att man låter bli. 81-åringen tycker att utredningen har förstört en annars mycket lyckad säsongsavslutning.

- Det är synd när allt annat har gått så bra. Det var ett superrace och ett suveränt mästerskap. Nu fattar ingen vad det är som pågår, säger Eccelstone till The Telegraph.

Ecclestone ställer sig mycket frågande till hur Ferrari kunde missa att en funktionär viftade med en grön flagga.

- Det är ett fullständigt skämt. Det som de statuerar i det där brevet är helt felaktigt. Det behövs inte vidtas några åtgärder. Det helt och hållet fel.

Henric Larsson - eurosport.se

 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil