Formula 1 2012 Bahrain Red Bull Vettel - Eurosport
 
Artikel
kommentarer
Formel 1 > Bahrains Grand Prix

Vettel ledde från start till mål - ny VM-ledare

Vettel ledde från start till mål - ny VM-ledare

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 22/04/2012 kl 15:54
Kimi Räikkönens forcering räckte inte till. Sebastian Vettel dominerade Bahrains Grand Prix och gick upp i ledning i förar-VM efter söndagens seger. Lotus lade överraskande beslag på de två övriga pallplatserna.
 

Efter tre Formel 1-race var det i det närmaste panik i mästarstallet Red Bull. Teamet var distanserat i mästerskapet bakom McLaren och stod utan pole position och även utan seger.

Efter Bahrains Grand Prix är tonen en helt annan. Den regerande världsmästaren Sebastian Vettel förvaltade sin pole position på bästa sätt och höll sin ledning hela vägen in i mål och tog tack vare den ledningen i VM. Mark Webbers fjärde raka fjärdeplats förde dessutom teamet upp i ledning i konstruktörsmästerskapet.

Vettel ansattes dock hårt av Lotus båda bilar. Romain Grosjean och framför allt Kimi Räikkönen satsade stenhårt och fick en rejäl skjuts upp genom fältet. De båda Lotus-förarna blev till slut tvåa och trea sedan finländaren missat ett gyllene tillfälle att passera Vettel i mitten av racet.

Tävlingens stora förlorare blev McLaren. Återigen strulade depåstoppen för toppteamet och Lewis Hamilton halkade ner till en blygsam åttondeplats sedan mekanikerna haft problem att få fast höger bakhjul vid två olika tillfällen.

Än värre var det för Jenson Button som förutom att brottas med en bångstyrig bil dessutom fick punktering i slutet av tävlingen och som till sist fick bryta med motorproblem på det näst sista varvet.

Tack vare Vettels seger har fyra olika förare och fyra olika team vunnit de inledande tävlingarna på säsongen.

Henric Larsson - eurosport.se

 

kommentarer