bradley wiggins - Resmi Siteden Alınmıştır
 
Cykel

Wiggins vill starta damstall: "Någonting måste förändras"

Wiggins vill starta damstall: "Någonting måste förändras"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 29/08/2012 kl 14:56
Bradley Wiggins stämmer in i kritiken om en ojämlik cykelsport. "Det finns ingen anledning till att damsidan inte skulle vara på samma nivå som herrsidan", säger han.
 

Flera kvinnliga cyklister har den senaste tiden uttalat sig om de svåra ekonomiska förhållandena för damcykel och de stora skillnaderna i resurser för kvinnor och män.

Lizzie Armitstead tog tillfället i akt på presskonferensen efter att hon vann silver på OS i London och pekade på sexism i sporten.

- Det kan vara överväldigande och frustrerande, sexismen som jag har upplevt i min karriär. Det är ett stort problem i damidrotten. Det är de uppenbara sakerna. lönen, mediebevakningen, de vanliga sakerna som man måste hantera. Om man koncentrerar sig för mycket på det blir man väldigt uppgiven, sa hon.

Årets Tour de France-vinnare och OS-guldmedaljör på herrsidan, Bradley Wiggins, stämmer in i kritiken.

- På lång sikt vill jag verkligen ha ett professionellt lag för kvinnor. Jag tror inte att någon har gjort det än och jag tycker att de är på en nivå nu där de verkligen förtjänar det. Det finns en sådan kvalitet på damsidan och så lite pengar och stöd för dem, säger han i det brittiska tv-programmet The Cycling Show.

- Det finns ingen anledning till att damsidan inte skulle vara på samma nivå som herrsidan eller åtminstone bättre än vad det är nu för det är verkligen rätt så dåligt. Framförallt finansieringen av det och hur mycket de får betalt i relation till vad de åstadkommer, säger Wiggins.

- På OS var damernas linjelopp ett av de mest spännande så ursäkten att det inte är lika intressant som männens finns inte. Jag tycker att någonting verkligen måste förändras.

Malena Johansson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×