Sky Procycling rider and leader's yellow jersey Bradley Wiggins of Britain wears a British national flag as he celebrates with team mate his overall victory in front the Arc de Triomphe in Paris - Reuters
 
Cykel

Tourvinnaren siktar mot OS: "Bara guld som gäller"

Tourvinnaren siktar mot OS: "Bara guld som gäller"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 23/07/2012 kl 09:49
Det blir inget längre firande för Tour de France-vinnaren Bradley Wiggins. Nu går britten för guld på OS tempolopp. "Det är bara guldet som gäller", säger Wiggins.
 

När Tour de France gick i mål under söndagen hette mannen i fokus Bradley Wiggins. Den långe cyklisten med de stora polisongerna blev förste britt någonsin att vinna Tour de France. Han firade genom att grimasera under operasångerskan Lesley Garretts version av nationalsången, för att sedan be sina fans att "inte dricka sig för fulla" i det traditionsenliga vinnartalet från podiumet på Champs Elysées.

- Det här är helt underbart och jag har inte orden för att beskriva det, sade Bradley Wiggins då.

Nu är fokus inställt på de Olympiska spelen på hemmaplan i London. Bradley Wiggins är en av storfavoriterna till att vinna tempoloppet och han har bara ett mål i sikte.

- . Jag kan inte säga att jag skulle vara nöjd med silver eller brons, det är bara guld som gäller i London, säger Wiggins som redan har tre OS-guld från veldodromen i Beijing.

I Tour de France handlade det mesta om Team Sky då Bradley Wiggins och Chris Fromme knep en dubbel i totalen medan Mark Cavendish spurtade hem tre etappsegrar. Mark Cavendish är en av de stora favoriterna till guldet på linjeloppet i London och Wiggins, som kommer agera hjälpryttare till "Cav", lovar ett stort firande vid dubbla brittiska guld.

- Det här firandet är ingenting i jämförelse med det firande som kommer bli om vi tar OS-guld.

Oskar Bernövall - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×