Lance Armstrong - Reuters
 
Cykel

Wada ber polisen om bevis mot Armstrong

Wada ber polisen om bevis mot Armstrong

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 08/02/2012 kl 09:31
Efter att brottsutredningen mot Lance Armstrong lades ner förra veckan begär nu antidopningsbyrån Wada ut de bevis som har samlats in. "Betydande bevis har kommit fram på antidopningsområdet", säger ordföranden John Fahey.
 

Efter två år lade de federala myndigheterna i USA ner sin utredning mot Armstrong förra veckan, utan någon förklaring. Men det behöver inte betyda att amerikanen går fri. Wada vill nu titta på agenten Jeff Novitzkys material.

- Betydande bevis har kommit fram på antidopningsområdet. Det skulle vara till väldigt, väldigt stor hjälp om den informationen lämnades över, säger ordföranden John Fahey enligt AP.

- Den amerikanska antidopningsorganisationen vill väldigt gärna få tillgång till den informationen och vi skulle vilja se att det hände för det kan mycket väl finnas en del väldigt intressant information där, säger Fahey.

Wadas generalsekreterare David Howman säger att han hoppas att bevisen kommer att delas på samma sätt som skedde när bland andra Marion Jones avslöjades genom brottsutredningen mot Bay Area-laboratoriet.

- Det är viktigt att det sker så fort som möjligt, i det fall att det skulle finnas idrottare som vill åka till London och där det finns bevis som handlar om dem, säger han.

Armstrong har nu lagt av med tävlingscyklandet och Wada har en preskriptionstid på åtta år, vilket gör det tveksamt att han skulle kunna dömas för eventuella dopningsförseelser. Utredningen mot Armstrongs lag Postal Service gäller framförallt en period fram till 2004.

Malena Johansson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×