Eurosport
 Snooker-VMTitta nu 
 
 
Cykel - Vuelta a España

Vueltan etapp 20: Final i Madrid

Söndagens avslutande etapp av Vueltan blir ett tillfälle för Madridborna att fira hemmasonen Alberto Contador i den röda tröjan. Men lite tävling blir det - en spurtseger finns kvar att ta.

 
Vueltan etapp 21 - Cykel - Vuelta a EspañaScanpix
 

Vueltans sista etapp bjuder traditionellt på några segervarv i Madrid så att publiken kan hylla totalsegraren och de andra cyklisterna i klungan.

Etappen är bara 115 kilometer lång, startar i bergen i Cercedilla norr om huvudstaden och går ner mot Madrid där tio varv ska köras inne i stan.

John Degenkolb har redan fyra etappsegrar i årets Vuelta och han får ses som en kandidat till att ta hem spurten även idag. Andra tänkbara etappsegrare är till exempel Ben Swift, Elia Viviani, Daniele Bennati.

Den spanska publiken kommer säkerligen att fira totalsegraren Alberto Contador, som kommer från Madridområdet, ordentligt. Han kommer att få den sista röda tröjan på Plaza de Cibeles. Dessutom är de övriga två på podiet, Alejandro Valverde och Joaquim Rodrígez, spanjorer.

Svenskar, kazaker och andra fans av Fredrik Kessiakoff längs med Paseo de la Castellana kan applådera den ende blågule deltagaren för en etappseger på tempo och en fjärdeplats på en av tävlingens hårdaste bergsetapper.

Eurosport och Eurosport Player direktsänder Vuelta a España 18 augusti-9 september. I dag startar sändningen 17.55. eurosport.se livekommenterar etappen.

BANPROFIL ETAPP 21:

Vueltan etapp 21 - Cykel - Vuelta a España 

 

 

Eurosport
 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil