froome alejandro valverde purito rodriguez - Eurosport
 
Cykel > Vuelta a España

Valverde konfronterade Sky: "De skulle ha varit mer sportsliga"

Valverde konfronterade Sky: "De skulle ha varit mer sportsliga"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 22/08/2012 kl 10:45
Trots att totalledaren Alejandro Valverde hade vurpat fortsatte Team Sky att dra i klungan på tisdagens etapp i Vueltan. Efteråt anklagade spanjoren det brittiska laget för att ha orsakat kraschen. "Sedan hade de inte kurage nog att stanna", säger han.
 

När kantvindarna slog till med ungefär 40 kilometer kvar av etappen drog Team Sky upp farten i täten på klungan. I samma skede inträffade en stor krasch, och bland andra totalledaren Alejandro Valverde och flera av hans kamrater i Movistar åkte i backen.

Huvudklungan splittrades upp, Valverde hamnade långt efter och fick jaga. Och Sky, med titelaspiranten Chris Froome, fortsatte att dra i klungan, trots att totalledaren hade vurpat. I mål stod det klart att Valverde förlorade den röda ledartröjan.

Efter etappen gick spanjoren, synligen arg enligt reportrarna på plats, till Skys lagbuss och konfronterade Rigoberto Urán och sportdirektören Nicolas Portal. Flera i Movistar var upprörda över bland andra Skys beteende.

- De orsakade kraschen. Sedan hade de inte kurage nog att stanna. De såg sig inte för, som om de var ensamma på vägen, sådana stjärnor är de, sa Valverde till reportrar efteråt enligt As.

Portal försökte övertyga Valverde om att kraschen inte hade varit avsiktlig.

- Jag är verkligen, verkligen ledsen för vad som hände, det här är mina vänner. Alla var nervösa, Movistar, Katusha, och jag sa till mina cyklister att vara alerta och se upp för alla drag.

Portal menade att han inte visste om att Valverde var en av de som hade kraschat, men Valverdes lagkamrat Beñat Intxausti, också han upprörd efteråt, sa att han hade informerat Skys Juan Antonio Flecha.

- Flecha måste vara döv, för jag talade om för honom vad som hade hänt, sa Intxausti enligt As.

- Det gör mig ingenting att jag förlorade ledningen, för vi räknade med att förlora den. Men de skulle ha varit lite mer sportsliga, sa Valverde.

Den som tog över ledartröjan var Joaquím Rodríguez. Hans Katusha drog inte i klungan, men följde med bakom Sky i kantvindskörningen. Även Alberto Contador, också han en som tävlar om totalen, fanns med.

- När Intxausti kom för att säga till oss att Valverde var en av de skadade sa jag till laget att inte attackera, säger han till Europa Press.

- Varje lag fungerar på sitt sätt. Sky förberedde en attack och sen blev det en krasch. Vi trodde att vi skulle sakta ner men när det väl hände var vi tvungna att fortsätta.

Eurosport och Eurosport Player direktsänder Vuelta a España 18 augusti-9 september.

Malena Johansson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×