0908 vuelta finish - Eurosport
 
Cykel > Vuelta a España

TV: Kessiakoff fyra - drama när Contador säkrade segern

TV: Kessiakoff fyra - drama när Contador säkrade segern

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 08/09/2012 kl 22:59
Alberto Contador säkrade slutsegern i den 20:e etappen av Vueltan efter en dramatisk avslutning. Spanjoren utmanades av Joaquim Rodríguez på den sista klättringen, men lyckades försvara slutsegern. Fredrik Kessiakoff kämpade sig till en meriterande fjärdeplats på kungaetappen.
 

Alberto Contador lyckades med att försvara sin totalledning i dagens stentuffa etapp och därmed i praktiken säkra slutsegern.

Men det blev spännande på slutet då landsmännen, tillika topp tre-aspiranterna Joaquim Rodríguez och Alejandro Valverde pressade Contador in i det sista på den mycket hårda klättringen upp mot Bola del Mundo.

Totalledaren var märkbart trött mot slutet, Rodríguez gick ifrån honom upp mot mål men varken han eller eller Valverde kunde gå om och peta ner Alberto Contador från förstaplatsen i totalställningen.

Dagens etapp vanns av ryssen Denis Mentjov.

Fredrik Kessiakoff gick i mål som fyra på dagens etapp. Svensken var tidigt med bland 20 andra cyklister i en utbrytning som varade länge. Han hade hjälp av sin lagkamrat Kevin Seeldrayers som höll fart i utbrytargruppen. Men det räckte inte för att vara med och slåss om en etappseger ända in i mål för svensken.

Mentjov, Richie Porte och Kevin De Weert kom loss på väg upp för den sista klättringen. Mentjov drog sedan ifrån Porte upp mot mål.

Morgondagens etapp in till Madrid är Vueltans sista.

Siamak Jalali - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×