Daniele Bennati (L) Ben Swift (2-R) 2012 - dpa
 
Artikel
kommentarer
Cykel > Vuelta a España

Vueltan etapp 19: Sista chansen före Bola del Mundo

Vueltan etapp 19: Sista chansen före Bola del Mundo

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 07/09/2012 kl 16:20
Det drar ihop sig i Vueltan, och fredagen kan vara sista chansen för en utbrytning som håller.
 

I morgon kommer Vueltans sista riktigt tuffa etapp, och den näst sista innan Spanien runt är slut för den här gången. Då ska cyklisterna klättra upp för Bola del Mundo, och många har nog redan lördagen i tankarna. Inte minst de som bevakar sina positioner i totalen.

Fredagens fråga är om en utbrytning kan hålla eller om det blir en spurtuppgörelse. Etappen ska vara relativt lätt, men går upp och ner hela tiden och slutar uppför vilket kan göra etappens målgång spännande.

Etappen är 178,4 kilometer lång och går mellan Peñafiel och La Lastrilla.

En som verkar glad över att Vueltan är på väg att ta slut är den svenske etappvinnaren Fredrik Kessiakoff, som precis som i Schweiz runt var superstark på den långa tempoetappen men inte har kommit i tillräcklig form för att hänga med på linje.

"Inte många sidor kvar av Vueltans tävlingsbibel! Känns toppen att riva ur sida efter sida och se den krympa. Nu bara tre kvar!" skrev han på Twitter i förmiddags.

Eurosport och Eurosport Player direktsänder Vuelta a España 18 augusti-9 september. I dag startar sändningen 16.03. eurosport.se:s Oskar Bernövall livekommenterar etappen.

BANPROFIL ETAPP 19:

Eurosport
 

kommentarer