Contador Kessiakoff Vuelta - Imago
 
Cykel > Vuelta a España

Vueltan etapp 5: Sällsynt chans för spurtarna

Vueltan etapp 5: Sällsynt chans för spurtarna

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 22/08/2012 kl 15:31
Med tio målgångar uppför under årets Vuelta får spurtarna se till att ta vara på sina chanser. En av dem kommer i Logroño i dag.
 

Dagens etapp är lite ovanlig för ett etapplopp, med en 21 kilometer lång rutt som ska köras åtta gånger, med start och mål i Logroño, huvudorten i Rioja.

Det finns ingen större svårighet på banan och vägarna är breda. Etappen avslutas med ett långt upplopp.

Det finns många pretendenter till etappsegern idag. John Degenkolb (Argos-Shimano), Ben Swift (Sky), José Joaquin Rojas Gil (Movistar), Leonardo Duque (Cofidis) och Davide Viganò (Lampre-ISD) är bara några.

De cyklister som inte är bra på att spurta kommer sannolikt att försöka spara sig så mycket som det går inför morgondagens etapp, som innehåller ett par klättringar.

Bland dem finns Fredrik Kessiakoff, som inte hade en bra dag på cykeln igår och tappade över fyra minuter i sammandraget.

"En skitdag igår, kom efter i kraschen med 40 kilometer kvar, sen kändes det riktigt dåligt på den sista klättringen mot mål", skriver han på Twitter.

Eurosport och Eurosport Player direktsänder Vuelta a España 18 augusti-9 september. Dagens sändning startar 16.00. eurosport.se livekommenterar etappen.

BANPROFIL ETAPP 5:

Eurosport
  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×