Chris Froome v Alberto Contador - Eurosport
 
Artikel
kommentarer
Cykel > Vuelta a España

Etapp 1: Lagtempo, smågator och tjurfäktning

Etapp 1: Lagtempo, smågator och tjurfäktning

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 18/08/2012 kl 11:11
Dags för årets sista Grand Tour, Vuelta a Espana. Cyklisterna ska ta sig från Pamplona till Madrid. Här har ni förutsättningarna inför etapp 1.

Vueltan inleds med lagtempo. 16,5 korta kilometer i Pamplona på en teknisk bana.

Starten sker i centrum vid torget Plaza del Castillo och efter ett varv i Pamplona trampar cyklisterna i mål på stadens tjurfäktningsarena. En snabb start och en teknisk avslutning på smågator är att vänta och det kommer uppskattningsvis att skilja cirka en minut mellan första och sista lag.

Vueltan blir Alberto Contadors comeback på den stora scenen efter dopningsavstängningen. "Bertie", som visserligen gjorde sina första lopp i Eneco Tour, är favorit till totalsegern tillsammans med Team Skys Chris Froome.

- Jag vet egentligen inte vilken form jag är i efter den här långa tiden utan tävlande. Mina senaste lopp har varit på långa och flacka vägar och jag antar att det blir liknande här. Jag får se steg för steg hur jag känner mig. Efter den första veckan kommer jag veta vilken form jag är i och jag hoppas att jag blir varje dag, sa Contador vid lagpresentationen.

Chris Froome:

- En stor möjlighet för mig. Jag är nöjd att vara här med ett så starkt lag. Vi har kört Touren och OS så det blir hårt att göra två Grand Tour efter varandra, men jag är säker på att vi har ett bra lag här, sa Tour de France-tvåan.

Vuelta a Espana direktsänds på Eurosport och Eurosport Player 18 augusti-9 september.

Tobias Jönsson - eurosport.se

 

kommentarer