Alberto Contador - Scanpix
 
Cykel > Vuelta a España

Contador: "Det var väldigt varmt..."

Contador: "Det var väldigt varmt..."

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 19/08/2012 kl 10:33
16 kilometer lagtempo. Ändå behövde cyklisterna kyla ner sig med isvästar efter Vuelta a Espanas första etapp. "Isvästarna var längesedan jag såg", säger spanjoren.
 

Värmen är ofta en faktor i Vuelta a Espana. Lördagens öppningsetapp var inget undantag trots den sena starttiden och den korta sträckan på 16 kilometer.

Alberto Contador och hans stallkamrater i Saxo Bank-Tinkoff Bank tog på sig isvästar före den korta hemfärden till hotellet efter etappen.

- Isvästarna var längesedan jag såg. Även om det bara var 16 kilometer är varje dag viktigt under ett treveckorslopp så jag är nöjd, säger den spanske stjärnan.

Contador ömmade även för fansen.

- Jag är tacksam för alla fans som stod och väntade vid vår buss i två timmar bara för att se oss ett ögonblick. Särskilt med tanke på att det var väldigt varmt.

Contador, som tillsammans med Chris Froome i Team Sky pekats ut som förhandsfavoriter, är nöjd med starten av Vueltan.

- Vi gjorde en mycket, mycket bra tid. Vi är nöjda, laget gav allt och oavsett resultat är jag väldigt nöjd med laget.

Spanjoren cyklade i mål med fyra av sina lagkamrater. Den tekniska avslutningen med trånga smågator gjorde att få lag cyklade i mål med mer än fem cyklister.

- Jag hörde talas om en krasch där många cyklister var inblandade, inklusive Gasparoto och Tiralongo, men Sky hade också problem.

Tobias Jönsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×