Alberto Contador - Imago
 
Cykel > Vuelta a España

Contador inför Vueltan: "Första veckan blir inte min bästa"

Contador inför Vueltan: "Första veckan blir inte min bästa"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 17/08/2012 kl 14:46
Det var en avslappnad Alberto Contador som under fredagen mötte pressen. Men den välmeriterade spanjoren var samtidigt tydlig med att tona ner förväntningarna på honom inför återkomsten i Vueltan.
 

Han må ha haft sällskap av samtliga åtta lagmedlemmar i Saxo Bank-stallet uppe på podiet, men på presskonferensen inför Vueltan hade den samlade presskåren endast ögon för den comebackande Alberto Contador. En av cykelvärldens största ville dock inte kännas vid något eventuellt favoritskap i det kommande hemmaloppet.

- Det är upp till andra att avgöra om jag är favorit eller inte. Jag fokuserar bara på att göra mitt bästa, och det är allt.

- Jag kommer att kämpa för segern, absolut. Men jag är också medveten om att det finns flera starka cyklister där ute som är kapabla att vinna, sa Contador.

Efter den två år långa dopningsavstängningen kan Contador åtminstone inte skylla på att han skulle vara sliten. Han medgav att han kände sig fräsch i kroppen, men att det också kan ta ett tag innan har får upp ångan och kan hävda sig på allvar.

- Förmodligen kommer de andra utmanarna att gå bättre den första veckan. Det kommer inte att bli min bästa vecka. Men förhoppningsvis kan jag köra mig i form och vara i bättre slag än mina konkurrenter under den tredje veckan.

Vueltan startar i morgon och avslutas, som traditionen bjuder, den 9 september i Madrid.

Filip Lindahl - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×