2012 alberto contador saxo bank eneco - AFP
 
Cykel > Vuelta a España

Contador vill vinna Vueltan: "Men Froome blir svår att slå"

Contador vill vinna Vueltan: "Men Froome blir svår att slå"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 15/08/2012 kl 11:17
Alberto Contador fruktar Tour de France-tvåan Chris Froome inför Vuelta a Espana som startar på lördag. "Han stod för en spektakulär insats i årets Tour de France", säger spanjoren.
 

Alberto Contador gjorde comeback i Eneco Tour efter sin dopningsavstängning. Spanjoren blev totalfemma och visade att formen är på väg. På lördag startar årets sista Grand Tour, Vuelta a Espana, och stjärncyklisten har bara ett mål.

- Eneco Tour var en bra förberedelse inför Vueltan och jag har en bra känsla även om bansträckningen mestadels var flack. Mitt mål i Vueltan är att vinna, säger han till sin egen hemsida.

- Jag vet att flera andra har samma mål. Ibland vinner du, ibland förlorar du. Jag har jobbat hårt och är extra motiverad för att det är i mitt hemland.

AFP

Contador tror att Chris Froome blir hans främste utmanare i Vueltan. Team Sky-cyklisten blev tvåa i Tour de France, där hans främsta uppgift var som hjälpryttare till vinnaren Bradley Wiggins.

- Froome visade förra året att han kunde ha vunnit Vueltan om han fått tillåtelse att göra det. Han stod för en spektakulär insats i årets Tour de France och har bevisat att han är den starkaste. Jag tror Froome siktar på att vinna och han blir svår att slå.

Eurosport och Eurosport Player direktsänder Vuelta a Espana 18 augusti-9 september. eurosport.se livekommenterar etapperna.

Tobias Jönsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×