Contador - AFP
 
Artikel
kommentarer
Cykel > Vuelta a España

14.30 Titta på Contadors comeback i Eurosport 2: "Det har varit tungt..."

14.30 Titta på Contadors comeback i Eurosport 2: "Det har varit tungt..."

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 06/08/2012 kl 10:19
Alberto Contador missade Giro d'Italia och Tour de France. Men i dag gör spanjoren comeback i Eneco Tour som uppladdning inför Vueltan. "De senaste två åren har varit tunga. Folk har inga gränser för vad de kallar mig", säger han.

Alberto Contador har inte tävlat sedan i januari på grund av en dopningsavstängning. Men han spiller ingen tid när avstängningen i dag, den 6 augusti, är avtjänad. Spanjoren finns med på startlinjen när sjudagarsloppet Eneco Tour i dag startar i Waalwijk.

- Jag vet inte om lättnad är rätt ord, men jag ser fram emot att tävla igen för det är vad jag gillar mest, säger han enligt cyclingnews.com.

- De senaste två åren har varit tunga. Folk har inga gränser för vad de kallar mig. Som är tur väl är har jag min familj och mina vänner. Tack vare dem behövde jag inte söka hjälp av någon specialist.

Contador ska slipa formen inför årets sista Grand Tour - Vuelta a Espana.

- Det här är en viktig dag och jag är glad att jag är tillbaka till ett så vackert lopp som Eneco Tour. Jag är glad att jag officiellt är tillbaka i Team Saxo Bank- Tinkoff Bank och att återvända inför sådana här fans. Det finns ingen bättre plats att börja på.

Spanjoren tror att den tuffa tiden borta från cyklingen kommer att göra honom starkare.

- Illusionerna jag hade för åtta år sedan är borta nu. Den här tiden har fått mig att växa upp och se cyklingen som en del av mitt liv, inte hela mitt liv.

Vueltan börjar den 18 augusti, och för Contador är det första gången på fyra år som han deltar.

Cykelstjärnan stängdes av efter att han testats positivt för clenbuterol under Tour de France 2010. Domen drog ut på tiden men till slut dömdes han till två års avstängning och och blev av med Tour de France- och Giro d'Italia-titlar.

Contador tror på cykelsportens antidopningssystemet men vill se några ändringar.

- Jag tror på kontrollerna och kommer fortsätta att göra det. Jag har klarat flera kontroller de senaste månaderna och jag har aldrig klagat. Men jag vill se vissa saker ändras och förbättras.

- Det är tydligt att lagstiftningen är uråldrig och alla relevanta instanser vet om det, men gör ingenting åt det.

Eurosport 2 sänder Eneco Tours första etapp från 14.30.

Titta när Contador möter pressen!

Vueltan pågår 18/8-9/9 och sänds på Eurosport och Eurosport player.

Tobias Jönsson - eurosport.se

 

kommentarer