Eurosport
 Bundesliga = fotbollsfestTitta nu 
 
 
Cykel

Vinokurov blir manager i Kessiakoffs Astana

Aleksandr Vinokurov pensionerar sig från tävlandet men kommer att jobba som manager i sitt Astana från och med nästa år, bekräftar generaldirektören Darkhan Kaletaes för Eurosport.

 
Vinokurov blir manager - CykelEurosport
 

Aleksandr Vinokurov avslutade karriären med ett OS-guld i London. Nu bekräftar bekräftar stallets generaldirektör Darkhan Kaletaes för programmet " Les Rois de La Pédale" på franska Eurosport att "Vino" som väntat kommer att fortsätta jobba för Astana, som manager.

Vinokurov var med och grundade Astana, som representerar Kazakstan, 2006. Han har tävlat för stallet sedan dess. 2007 stängdes han av för dopning i två år och kom tillbaka till laget efter det.

Fredrik Kessiakoff värvades till Astana av team manager Giuseppe Martinelli för två år sedan. Svensken skrev i somras på en kontraktsförlängning om ytterligare två.

- Jag har fått frihet och de har givit mig förtroende. Jag har en bra kontakt med ledarna i laget. Även när jag har kört dåligt så har de inte pressat mig utan trott på mig och givit mig den tiden jag har behövt, sa Kessiakoff då till eurosport.se.

Till nästa år har Astana värvat Vincenzo Nibali och Jakob Fuglsang, som kommer att bli lagets ledare i de stora loppen.

Vinokurov firas idag av med ett avskedslopp i Monaco där Kessiakoff deltar, tillsammans med bland andra Jan Ullrich, Eddy Merckx och Laurent Jalabert.

Malena Johansson - eurosport.se

 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil