Thomas Voeckler Tour 2012 - dpa
 
Cykel > Världsmästerskap

Voeckler känner pressen inför VM: "Får inte ställa till det"

Voeckler känner pressen inför VM: "Får inte ställa till det"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 17/09/2012 kl 17:00
Thomas Voeckler har lagt ner mycket arbete de senaste dagarna för att komma i form till VM. "Jag ska inte ljuga, det sätter press på mig att det skrivs överallt att laget är byggt kring mig", säger Frankrikes kapten.
 

Thomas Voeckler, Fredrik Kessiakoffs överman i bergspristävlingen i Tour de France, är mycket koncentrerad inför VM i Valkenburg och linjeloppet på söndag, skriver L'Équipe som träffade den franske kaptenen i Isbergues efter en tuff helg.

- Jag ska inte ljuga, det sätter press på mig att det skrivs överallt att laget är byggt kring mig. Det är lite tyngre att bära än vanlig press, eftersom man inte är van vid att vara i ett landslag i cykel, säger Voeckler.

- Det är en gång om året, och ibland blir man inte uttagen. I ett proffslag, okej, där är man van - resultaten, prestationerna, bedömningarna, det är för mig, det är för mitt lag. När man bär Frankrikes färger är det en annan sak. Man får inte ställa till det!

Voeckler blev 35:e man på Grand Prix d'Isbergues och på lördagen gav han sig ut och tränade efter att ha kört Grand Prix Impanis.

- Jag hade mer än 285 kilometer på räknaren, jag gjorde ett litet Milano-Sanremo, säger han.

Precis som bland andra svenske Thomas Löfkvist var Voeckler i Kanada förra helgen för de två GP-tävlingarna där. Något som han nu ångrar.

- Om jag fick göra om det skulle jag inte åka till Kanada. Det var bara för två dagar sedan som jag återhämtade mig från tidsskillnaden. På grund av den här svaga formen har jag inte kunnat träna som jag hade velat.

Voeckler kommer inte att köra tempoloppet på onsdag. För att förbereda sig inför söndagens linjelopp kommer han nu att åka i förväg till det franska VM-lägret.

- De andra kommer på torsdag. Jag kommer inte att cykla på banan för den är i stan och det är tråkigt. Jag åker upp dit för att köra på stigningarna i de belgiska Ardennerna. Jag känner att jag behöver fyra dagars arbete, från lördag till och med tisdag. Från och med onsdag blir det små turer med återhämtning, säger Voeckler.

Eurosport sänder direkt från cykel VM, med damernas tempolopp på tisdagen, herrarnas tempolopp på onsdagen, damernas linjelopp på lördagen och herrarnas linjelopp på söndagen.

Malena Johansson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×