CYCLISME Vuelta 2012 - Alberto Contador - DPPI
 
Cykel > Världsmästerskap

Contador besviken på VM-banan - inte tillräckligt hård

Contador besviken på VM-banan - inte tillräckligt hård

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 18/09/2012 kl 15:27
Alberto Contador har inspekterat onsdagens tempobana på VM - och han är inte nöjd. "Det är en ganska annorlunda bana från vad jag hade förväntat mig", säger spanjoren.
 

Alberto Contador ses som världens bäste etapploppscyklist, och han är duktig på tempo. I VM är han ett av de stora namnen som ställer upp sedan många favoriter, till exempel Bradley Wiggins och Fabian Cancellara, inte kommer till start.

Tempobanan i Valkenburg är kuperad, vilket bland annat sägs passa Fredrik Kessiakoff, som slog Contador med 17 sekunder på den långa tempoetappen som svensken vann i Spanien runt nyligen.

Men frågan är om VM-banan är tillräckligt tuff för etapploppscyklister som Contador och Kessiakoff. Spanjoren tycker inte det.

- Det är en ganska annorlunda bana från vad jag hade väntat mig. Jag hade sett lite på mästerkapets hemsida på nätet och det verkade vara en tuff bana, med klättringar och tempoväxlingar, säger han till Biciciclismo.

"INTE SÄRSKILT HÅRD"

- Visst är den mycket backig, med olika svängar, men av de tre klättringarna är det bara Cauberg som, som vi vet, är mycket krävande. Av de två andra hade jag hoppats att framförallt den första skulle vara hård men det är den inte särskilt. De är inte klättringar där man behöver ställa sig upp, man kan cykla sittande vilket gör att de inte gynnar mig så mycket.

Den första klättringen, Sint Remigiusstraat, är på en kilometer med en stigning på 7,7 kilometer i snitt. Bundersberg är på 800 meter och 5,4 procent, och Cauberg, som känns igen från Amstel Gold Race, är 1200 meter lång med 5,8 procents stigning.

- Asfalten är lite ruffare på den första delen och gynnar folk som är lite tyngre. Den andra delen gillar jag och vi får se hur vinden tar för det är en del öppna delar, säger Contador.

MARTIN FAVORIT

Contador säger att han känner sig i bra fysisk form efter titeln i Vueltan. Han vann treveckorsloppet efter att ha kommit tillbaka från en dopningsavstängning i augusti.

Spanjoren påpekar samtidigt att det är skillnad på ett enskilt tempolopp och en tempoetapp. Här kan specialisterna förbereda sig särkskilt just för VM-loppet. Han håller med om den som de allra flesta ser som storfavorit till guldet, Tony Martin, men är trots allt optimistisk.

- Jag ser fram emot det. Jag ska köra så fort jag kan och sen får vi se hur det går. Det är sant att det finns motståndare som är mycket starka och framförallt vill jag framhålla Tony Martin, säger Contador.

Eurosport sänder direkt från cykel-VM, med damernas tempolopp på tisdagen, herrarnas tempolopp på onsdagen, damernas linjelopp på lördagen och herrarnas linjelopp på söndagen.

Malena Johansson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×