Lance Armstrong 2004 - Reuters
 
Cykel

Uppgifter: Usada har positiva dopningstest från Armstrong

Uppgifter: Usada har positiva dopningstest från Armstrong

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 02/09/2012 kl 22:52
En fransk tv-kanal säger sig på söndagskvällen ha information om att Usada har blodprov från Lance Armstrong som de har testat igen och som har varit positiva för dopning.
 

Usada har redan dömt Lance Armstrong som skyldig till systematisk dopning, efter att Amstrong själv valde att inte ta fallet vidare till en skiljedomspanel. Men alla väntar nu på de bevis som antidopningsbyrån säger sig ha. Vad Usada har berättat hittills är att det handlar om vittnesmål från mer än tio personer, och testresultat.

På söndagskvällen säger Stade 2, ett varje vecka återkommande sportprogram i den franska tv-kanalen France 2, att Usada har blodprover från amerikanen som har testats igen och nu kommit tillbaka positiva för prestationshöjande medel, skriver Cyclingnews.

Informationen ska komma från Usadas chef Travis Tygart, som ska ha sagt att han nu kan avslöja att proverna från tidigare under Armstrongs karriär "till slut kommit tillbaka positiva".

Enligt programmet ska Usada skicka sin rapport till internationella cykelförbundet, UCI, om två veckor. Usada har bestämt att alla Armstrongs resultat från 1 augusti 1998 fram till idag ska strykas. Den instans som kan verkställa det beslutet är UCI, som inväntar Usadas rapport.

Samtidigt som Usada skickar rapporten ska antidopningsbyrån enligt programmet göra den offentlig, för att sätta press på UCI.

UCI har tidigare i sommar ifrågasatt Usadas befogenhet att döma i fallet. Nu säger förbundets ordförande Pat McQuaid att UCI mycket väl kan följa Usadas dom.

- Om UCI till slut måste bestraffa, så kommer vi inte att ha några problem. Vi har bestraffat många bra cyklister förut, vi har tagit bort dem från sporten och vi är inte rädda för att göra det med någon, säger han till Cyclingweekly enligt Cyclingnews.

Malena Johansson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×