1020_Lance Armstrong _ Paul Kimmage verbal battle at TOC - Eurosport
 
Cykel

UCI stämmer Armstrongkritisk journalist

UCI stämmer Armstrongkritisk journalist

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 20/09/2012 kl 16:25
Internationella cykelförbundets två senaste ordföranden går vidare med stämningen mot antidopningsjournalisten Paul Kimmage - trots att Usadas bevis mot Lance Armstrong tros styrka Kimmages historia.
 

Den irländske journalisten Paul Kimmage blev idag kallad att inställa sig i en domstol i Schweiz, där stämningsansökan emot honom ska behandlas den 9-12 december, skriver Velonation.

De som har stämt Kimmage är den förre och den nuvarande ordföranden för UCI, Hein Verbruggen och Pat McQuaid. De anklagar Kimmage för att inte vara sanningsenlig när han har anklagat UCI för att "medvetet ha accepterat (positiva) tester, vara ohederliga personer, inte känna ansvar, inte applicera samma regler för alla". De kräver 8 000 scweiziska francs var av Kimmage, skriver Cyclingnews.

Saken tros delvis handla om en intervju i Sunday Times med Lance Armstrongs förre lagkamrat Floyd Landis, skriver Velonation. Landis har bland annat talat om att UCI skyddade Armstrong. UCI har bland annat anklagats för att ha gömt undan ett positivt prov för epo som Armstrong ska ha gjort i Schweiz runt 2001.

Ytterligare information kring händelsen i Schweiz tros komma fram när Usada om några veckor släpper sin rapport om de bevis som gjorde att de i augusti stängde av Armstrong för att ha dopat sig under hela sin karriär.

Paul Kimmage skrev 1990 "Rough Ride" om sin egen cykelkarriär. Boken beskiver bland annat dopningsanvändning i cykelsporten. Han har som journalist, framförallt på Sunday Times, ägnat sig åt dopningsfrågor och har länge anklagat Lance Armstrong och hans lagkamrater i US Postal Service för att vara dopade, något som har lett till flera konfrontationer med superstjärnan.

Malena Johansson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×