Pat McQuaid 2012 - dpa
 
Cykel

UCI-presidenten: "Landis och Hamilton två skitstövlar"

UCI-presidenten: "Landis och Hamilton två skitstövlar"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 23/10/2012 kl 13:58
UCI bekräftade domen mot Lance Armstrong efter att ha läst vittnesmålen i Usadas rapport. Men Internationella cykelförbundets president Pat McQuaid upplever att Floyd Landis och Tyler Hamilton, två av vittnena, hyllas. "De är inga hjältar, de är skitstövlar", säger han.
 

Pat McQuaid höll en presskonferens under måndagen där han meddelade att UCI står bakom Usadas dopningsdom mot Lance Armstrong. Amerikanen fälldes av vittnesuppgifter från 26 personer, bland andra elva före detta stallkamrater i US Postal Service.

Floyd Landis och Tyler Hamilton är två av vittnena som blir hörda i rapporten och båda har bidragit till Armstrongs fall. Duon anklagar även UCI för att ha mörkat ett positivt dopningstest Armstrong påstås ha lämnat under Schweiz runt 2001.

McQuaid kallar Landis och Hamilton för "skitstövlar" och ifrågasätter deras motiv.

"HAR BARA SKADAT SPORTEN"

- Han (Landis) befann sig i ett bottenlöst hål och sa att den enda utvägen är att få sporten på fall. Det var hans intention och är fortfarande hans intention, men han kommer inte lyckas, säger UCI-presidenten enligt cyclingnews.com.

- En annan sak som stör mig är att Landis och Hamilton framställs som hjältar. De är lika långt ifrån hjältar som dag och natt. De är inga hjältar, de är två skitstövlar. Allt de har lyckats med är att skada sporten.

McQuaid påpekar att Hamilton testat positivt flera gånger och dessutom förnekat flera gånger. Hamilton släppte sin bok "The Secret Race" i september. McQuaid ifrågasätter tajmingen av boksläppet.

- Vad försöker han göra? Tjäna pengar förstås. Boken släpps två veckor före att Usada släpper sin rapport och i spåret av det ger han intervjuer och tjänar pengar. Vilken nytta gör den killen för sporten?

Cykelbossen tackar de andra cyklisterna som erkänt.

- Jag vill att folk ska erkänna men på det sättet han (Hamilton) har gjort det... han befinner sig bara på ett personligt uppdrag för att tjäna pengar.

- Varenda gång du hör Tyler Hamilton nämner han sin bok.

HAMILTON: "HYCKLERI"

UCI har fått kritik för förbundets hantering av dopningsskandalen och Hamiltons var på McQuaids uttalande lät inte vänta på sig. Den dopningsavstängde cyklisten slår tillbaka och kallar UCI för "korrupt".

- Pat McQuaids kommentarer exponerar hyckleriet i hans ledarskap och visar varför han inte är kapabel till meningsfulla förändringar.

- Istället för att ta tillfället i akt att ingjuta hopp för kommande generationer fortsätter han att peka finger, skylla på andra och attackera de som har brutit tystnaden. Hans taktik är inte längre effektiv. Pat McQuaid hör inte hemma i cykelsporten.

Landis blev av med sin Tour de France-titel från 2006 när han erkände dopning 2010. Då anklagade han även Armstrong för att ha tagit prestationshöjande preparat.

Tobias Jönsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×