2012 Andy Schleck Binche-Tournai-Binche - AFP
 
Artikel
kommentarer
Cykel > Tour of Beijing

Andy Schleck gör comeback i Peking: För mig börjar säsongen 2013 här

Andy Schleck gör comeback i Peking: För mig börjar säsongen 2013 här

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 08/10/2012 kl 23:51
Efter den oväntat anonyma säsongen hittills för Andy Schleck gör luxemburgaren comeback i Peking runt. "Det är en nystart", säger han.

2012 skulle Andy Schleck med det nya superlaget Radioshack utmana om Tour de France-segern. Igen. Ännu starkare den här gången. Men Andy skadade bäckenbenet i Critérium du Dauphiné, brodern Fränk lämnade Touren med ett positivt dopningstest, det rapporterades om stridigheter inom laget, och Radioshack fick inte alls det år som det var tänkt.

Schlecks skada drog ut på tiden och det är först nu som han gör comeback. 27-åringen körde Binche-Tournai-Binche förra veckan, och bröt. Nästa steg är Peking runt som börjar på tisdagsmorgonen svensk tid.

- Det är allas sista lopp för säsongen och sen kan de gå på semester. Men för mig är det början på 2013. Det är en nystart, säger Schleck till reportrar i Peking, skriver Cyclingnews.

Men han tror inte på några toppresultat. Han säger att han fortfarande kan känna av sin skada efter att ha cyklat länge.

- Av vad jag har hört så var det inte så hårt här förra året och det är ett bra tillfälle att komma tillbaka till klungan. Jag har inga stora förväntningar för det här racet eftersom jag inte har mycket träning i benen än.

Schleck har ofta anklagats för att inte bry sig om så mycket mer än Touren, men nu vill han starta nästa säsong på topp.

- Jag ska tillbinga hela vintern någonstans i Spanien där det är bra väder och träna där. Jag är övertygad om att jag kan få bra resultat i de första tävlingarna på säsongen, säger Schleck.

Peking runt sänds direkt på Eurosport. Sändningen av första etappen börjar 09.05 på tisdagen. Roberto Vacchi kommenterar.

Malena Johansson - eurosport.se

 

kommentarer