Tony Martin 2012 - From Official Website
 
Cykel > Tour of Beijing > Peking runt

Överlägsen seger för Martin - tysken mot ny titel i Peking

Överlägsen seger för Martin - tysken mot ny titel i Peking

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 10/10/2012 kl 16:49
Tony Martin rullade ensam i mål på den andra etappen av Peking runt och är på god väg att försvara sin titel från i fjol.
 

Med 25 kilometer kvar satte Tony Martin in stöten. I den sista nedstigningen på etappen rullade han ifrån konkurrenterna. Soloutbrytningen höll hela vägen in i mål och segermarginalen skrevs till 46 sekunder.

- Det var en utförskörning med många svängar och plötsligt hade jag en lucka till de andra killarna bakom mig. Jag visste att det var 20 kilometer kvar till mål så jag försökte ta chansen, säger han enligt cyclingnews.

- När en kille ligger själv längst kan de andra bakom ibland titta på varandra istället för att jobba tillsammans. De vet inte om de ska jaga eller spara på sig för sina egna chanser senare. Jag kunde bara köra full gas och jag är i riktigt bra form.

Efter en tung första halva av säsongen har Omega Pharma-Quickstep-cyklisten verkligen hittat toppformen. I september försvarade han VM-guldet i tempo i Valkenburg. Efter onsdagens etappseger är han på väg att även försvara titeln i Peking.

Martin har 50 sekunders försprång till tvåan Francesco Gavazzi inför fortsättningen.

- Det är bra att ha nästan en minut inför morgondagens tuffa målgång uppför.

Då väntar kinesiska muren.

Peking runt sänds på Eurosport. Se den tredje etappen 09.00 på torsdag.

Tobias Jönsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×