2012 frank schleck radioshack - Other Agency
 
Cykel > Tour de Suisse

Fränk Schleck närmar sig totalseger - Löfkvist utanför topp tio

Fränk Schleck närmar sig totalseger - Löfkvist utanför topp tio

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 16/06/2012 kl 18:36
Fränk Schleck tog in på ledande Rui Costa och ligger bra till för att ta totalsegern i Schweiz Runt. Svenske Thomas Löfkvist tappade och hamnade utanför topp tio.
 

I går var det svenske Fredrik Kessiakoff som överraskade och tog en imponerande seger i tempoloppet på den sjunde etappen i Schweiz Runt. Idag var det Fränk Schleck som skulle avancera, men han tog inte etappsegern som väntat. Michael Albasini vann, men Schleck närmar sig en totalseger.

Hemmaåkaren Albasini låg i en utbrytning tillsammans med Peter Velits men hängde av även honom före den sista stigningen på den 148, 2 kilometer långa etappen som gick mellan Bischofszell och Arosa.

Luxemburgaren Fränk Schleck kom fyra på etappen, men tog framförallt in på Rui Costa i ledartröjan. Inför söndagens avslutande etapp har han bara 14 sekunder upp till Movistarcyklisten.

Thomas Löfkvist har kört starkt under veckan. På gårdagens tempo gick han från en sjätteplats totalt till nionde. Idag tappade han ytterligare två placeringar och ligger strax utanför topp tio, 01.22 efter Rui Costa. Idag gick han in som femtonde man.

Tävlingens andre svensk, Kessiakoff, har förutom skrällsegern igår och femteplatsen i tempoprologen visat sig inte vara helt ikapp efter allergiproblemen som han har haft på våren. Idag var han 11 minuter efter på 42:a plats. Han ligger på 60:e plats totalt.

eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×