Champs-Élysées - Scanpix
 
Cykel > Tour de France

Uppgifter: Tour de France 2013 - kvällsmålgång i Paris

Uppgifter: Tour de France 2013 - kvällsmålgång i Paris

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 23/10/2012 kl 17:11
Franska medier spekulerar om en spektakulär kvällsmålgång i Paris i Tour de France 2013.
 

På onsdag presenteras rutten för Tour de France 2013. Men redan nu kan franska medier avslöja detaljer för hur upplaga nummer 100 av den klassiska cykeltävlingen kommer att se ut.

Den avslutande etappen från Versailles till Paris kommer att köras kvällstid med ett upplyst Champ Elysées som en av höjdpunkterna.

"En show som kommer att glädja den stora publiken vid målgången av världens mest prestigefyllda lopp", skriver France Television på sin hemsida sport.francetv.fr.

Som annonserats tidigare kommer nästa års upplaga att inledas med tre etapper på Touren-debutanten Korsica innan allt rullar vidare på Europas fastland med ett lagtempo i Nice. Tävlingen fortsätter sedan med stopp i Montpellier och Marseille innan två etapper i Pyrenéerna.

"Två etapper, mellan Castres och Ax-3 Domaines å ena sidan, och mellan Saint Girons och Bagneres-de-Bigorre å andra sidan, kommer att ge klarhet innan transporten till Nantes och en efterlängtad vilodag på den andra måndagen av Touren", skriver sajten.

Den andra veckan kommer att innehålla ett individuellt tempolopp från Avranches till Mont-Saint-Michel. Klungan cyklar sedan vidare "ner diagonalt genom Tours och Lyon inför en avslutande vecka som ser mycket svår ut", skriver sajten.

Provences Mont Ventoux kommer att bestigas före den andra vilodagen. Den tredje veckan innehåller bland annat ett tempo uppför Embrun vilket följs upp av två fruktade klättringar av Alpe d'Huez under samma etapp.

Eurosport direktsänder presentationen av bansträckningen klockan 11.30 på onsdag.

Tobias Jönsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×