chris froome - AFP
 
Cykel > Tour de France

Chris Froome tror på kaptensroll i Touren

Chris Froome tror på kaptensroll i Touren

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 22/10/2012 kl 12:59
Hjälpryttare till Bradley Wiggins i somras. Men nästa år vill Chris Froome ha Team Skys kaptensroll i Tour de France. "Jag tror Bradley blir kapten under Giro d'Italia och jag under Touren", säger han.
 

Team Skys tränare Shane Sutto har redan antytt att Bradley Wiggins kommer att satsa på Giro d'Italia och Vuelta a Espana nästa år. 32-åringen siktar på att ta samtliga Grand Tour-titlar innan han slutar. Det öppnar för Chris Froome som kapten under Tour de France.

- Jag vet inte än om jag kommer kunna köra två stora lopp. Jag kan bara vinna ett lopp och jag har Touren i åtanke. Jag tror att Bradley blir kapten under Giro d'Italia och jag under Touren, säger han enligt Reuters.

- Men vi får vänta på nästa års program och snacka med cheferna.

Froome cyklade lojalt för Wiggins under Touren i år och fick flera gånger vänta in kaptenen i bergen och sedan cykla i mål som tvåa. Froome tror fortfarande att han hade vunnit totalen om han inte agerat hjälpryttare för Wiggins.

- Jag är fortfarande övertygad att jag kunde ha vunnit. Men allt var klart och tydligt inom stallet och jag försökte göra mitt jobb. Jag var inte den utsedde kaptenen.

Tobias Jönsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×