Mark Cavendish Tom Veelers - Eurosport
 
Cykel > Tour de France

TV: Här "tacklar" Cavendish omkull rival - Kittel vann spurten

TV: Här "tacklar" Cavendish ner rival - Kittel vann spurten

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 09/07/2013 kl 21:07
Marcel Kittel tog årets andra etappseger i Tour de France med minsta möjliga marginal före André Greipel. Några meter bakom "tacklade" trean Mark Cavendish omkull Tom Veelers. "Jag tror han diskas", utbrast Roberto Vacchi i sändningen.
 

Dagens utbrytare hämtades in med fem kilometer kvar efter en lugn dag där klungan hade full kontroll. Avslutningen blev betydligt mer dramatisk.

Marcel Kittel blev först att ta två etappsegrar under årets upplaga. Argos-Shimano-cyklisten vann en centimetertajt spurt mot André Greipel. Tysken får trösta sig med att han tog in på Peter Sagan i jakten på poängtröjan.

- För det första är jag väldigt glad att jag vann i dag. Å andra sidan kraschade Tom (Veelers) i hög fart. Jag hoppas han mår bra, säger vinnaren.

Bakom Kittel och Greipels spurtuppgörelse inträffade dagens snackis. Mark Cavendish körde in i Tom Veelers i vad som såg ut som en tackling, och den sistnämnde vurpade. Britten körde i mål som trea.

- Det var inte snyggt, han riskerar att åka ur Tour de France. Han blir diskad, jag tror att han blir diskad, utbrast Roberto Vacchi i sändningen.

- Han brukar vara en sjysst spurtare, lade Anders Adamson till.

Efter att ha tittat några gånger på reprisen tonade experten ner Cavendish uppförande.

- Vi ska kika flera gånger innan vi bildar oss en uppfattning. Jag tycker inte det såg lika farligt ut på reprisen som när det hände, säger Adamson.

- Det kändes som en tackling, säger Veelers.

UPPLEV DRAMATIKEN IGEN:

Chris Froome i gula ledartröjan behåller sitt försprång på 1,25. Sky-cyklisten var nöjd med att han inte tappade tid.

- Det var mycket snack om vinden och det var många nervösa cyklister där ute. Jag var glad att Ian Stannard skyddade mig, säger Froome.

På onsdag fortsätter Touren med en tempoetapp.

- Tony Martin siktar säkerligen på att vinna tempot. Personligen hoppas jag uttöka eller åtminstone hålla ledningen jag har i sammandraget. Ett flackt tempo som i morgon är en plats där jag kan utöka min ledning.

Tobias Jönsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×