Mark Cavendish Tom Veelers - Eurosport
 
Artikel
kommentarer
Cykel > Tour de France

TV: Här "tacklar" Cavendish omkull rival - Kittel vann spurten

TV: Här "tacklar" Cavendish ner rival - Kittel vann spurten

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 09/07/2013 kl 21:07
Marcel Kittel tog årets andra etappseger i Tour de France med minsta möjliga marginal före André Greipel. Några meter bakom "tacklade" trean Mark Cavendish omkull Tom Veelers. "Jag tror han diskas", utbrast Roberto Vacchi i sändningen.
 

Dagens utbrytare hämtades in med fem kilometer kvar efter en lugn dag där klungan hade full kontroll. Avslutningen blev betydligt mer dramatisk.

Marcel Kittel blev först att ta två etappsegrar under årets upplaga. Argos-Shimano-cyklisten vann en centimetertajt spurt mot André Greipel. Tysken får trösta sig med att han tog in på Peter Sagan i jakten på poängtröjan.

- För det första är jag väldigt glad att jag vann i dag. Å andra sidan kraschade Tom (Veelers) i hög fart. Jag hoppas han mår bra, säger vinnaren.

Bakom Kittel och Greipels spurtuppgörelse inträffade dagens snackis. Mark Cavendish körde in i Tom Veelers i vad som såg ut som en tackling, och den sistnämnde vurpade. Britten körde i mål som trea.

- Det var inte snyggt, han riskerar att åka ur Tour de France. Han blir diskad, jag tror att han blir diskad, utbrast Roberto Vacchi i sändningen.

- Han brukar vara en sjysst spurtare, lade Anders Adamson till.

Efter att ha tittat några gånger på reprisen tonade experten ner Cavendish uppförande.

- Vi ska kika flera gånger innan vi bildar oss en uppfattning. Jag tycker inte det såg lika farligt ut på reprisen som när det hände, säger Adamson.

- Det kändes som en tackling, säger Veelers.

UPPLEV DRAMATIKEN IGEN:

Chris Froome i gula ledartröjan behåller sitt försprång på 1,25. Sky-cyklisten var nöjd med att han inte tappade tid.

- Det var mycket snack om vinden och det var många nervösa cyklister där ute. Jag var glad att Ian Stannard skyddade mig, säger Froome.

På onsdag fortsätter Touren med en tempoetapp.

- Tony Martin siktar säkerligen på att vinna tempot. Personligen hoppas jag uttöka eller åtminstone hålla ledningen jag har i sammandraget. Ett flackt tempo som i morgon är en plats där jag kan utöka min ledning.

Tobias Jönsson - eurosport.se

 

kommentarer


  • matsl10/07/2013 15:28

    Så fult gjort, ska uteslutas. Han är ju så skicklig med cykeln, han vet precis vad han gjorde. Troligen ger han igen för nåt eller för att ta ut sin frustration då han missade. Enligt artikel i Guardian skulle juryn ha diskat honom om han vinnit.

  • iluomodiferro10/07/2013 11:48

    det är tuffa killar som spurtar och flyttar du dig en gång så får du flytta dig alltid, det ser inte illa menad, jag menar båda flyger just då och flyttar sig lite Cav är klar mer erfaren tack vore sin bancykelbakgrund så han vet hur han ska placera vikten om man säger så... sen vore komisarierna hålla bättre koll innan det är ofta vid 1,5-1km från mål då alla ska ligga på hjul på den bäste då händer det ofta lite fula trycks.ska vi tala om farliga spurtare ja då tänker man ofta på Abdoujaparov, Cipollini och gänget...

  • Fredrik1910/07/2013 09:13

    Ser ju definitivt avsiktligt ut i den meningen att Cav skulle fram och inte låter sig stoppas av att folk är i vägen. Får känslan av att det hela ses mellan fingrarna med just för att det är Cav. Hade det varit någon mer anonym cyklist hade nog reaktionerna varit annorlunda. Fult gjort.