alpe d'huez - AFP
 
Cykel > Tour de France

Touren 2013 uppför Alpe d'Huez - två gånger: "Spektakulärt"

Touren 2013 uppför Alpe d'Huez - två gånger: "Spektakulärt"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 26/09/2012 kl 14:57
Tour de France fyller 100 nästa år. Enligt uppgift firas det med en etapp som går två gånger över det mytomspunna Alpe d'Huez. "Det blir säkert en hård och spektakulär etapp", säger Jakob Fuglsang, som kan få Fredrik Kessiakoff som hjälpryttare i loppet.
 

2013 blir den hundrade upplagan av Tour de France, och den lär bli speciell. Banan ska presenteras först om en månad men enligt uppgifter till Le Dauphiné Libéré kommer bland annat Alpe d'Huez att bestigas två gånger samma dag. Dessutom ska Mont Ventoux bestigas under de tre veckorna, som blir en "XXL"-version av Touren, skriver tidningen.

- Det blir säkert en hård och spektakulär etapp, säger Jakob Fuglsang, som blir lagkamrat med Fredrik Kessiakoff i Astana nästa år, till tv2.dk om att bestiga Alpe d'Huez två gånger om.

Fuglsang värvades till Astana som en kapten på Touren, men han har själv sagt att det inte är klart om det blir så redan nästa år. Fredrik Kessiakoff är påtänkt som hjälpryttare till Fuglsang, men kan också bli aktuell för ett delat kaptenskap.

- Han kanske kan bli vår ledare i något lopp, kanske på Touren nästa år, sa lagets team manager Giuseppe Martinelli till eurosport.se i somras.

Enligt Le Dauphiné Libéré kommer den dubbla Alpe d'Huez-etappen att gå av stapeln den 18 juli. Cyklisterna ska klättra genom de 21 serpentinsvängarna upp för berget, sedan ner via Col de Sarenne och sedan upp för alla 21 svängarna igen.

Fuglsang har cyklat upp för Alpe d'huez förut på Touren.

- Senast vi gick i mål på Alpe d'Huez var vi över Galibier före, och jag vill nästan påstå att Galibier är minst lika hård som Alpe d'Huez, men Alpe d'Huez verkar kanske mer skrämmande på grund av historien som det har. Fysiskt är det i alla fall möjligt att köra över två gånger, säger dansken.

Malena Johansson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×