Gustav Larsson Tour 2012 - Imago
 
Cykel > Tour de France

Gustav Larsson fruktar sjukdom: "OS i fara för mig"

Gustav Larsson fruktar sjukdom: "OS i fara för mig"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 13/07/2012 kl 11:58
Gustav Larsson bröt Tour de France på torsdagens etapp. Nu är han orolig för OS-formen. "Jag kanske inte kommer att kunna prestera alls, det är jag rädd för", säger han.
 

Gustav Larsson skulle använda Touren som uppladdning till OS. Han hade tränat lugnt inför, för att kunna komma i form under och tills efter Touren. Men det han inte gått som han önskat. Precis som stallkamraterna Lieuwe Westra och Rob Ruijgh i Vacansoleil avbröt han gårdagens etapp.

- Man skulle nästan kunna tro att vi har ätit något helt fel då ingen från vårt stall lyckas, men vi har egna kockar så det borde inte vara möjligt, säger Larsson till Aftonbladet.

- Jag är rädd och kommer att åka hem till Monaco och ta tester. Det känns som att det kan vara en sjukdom, säger han.

Efter Girot har Larsson inte tävlat utan vilat och legat på träningsläger. Tanken var att han sedan skulle cykla sig i form under Touren.

- Man tänker ju om det kan vara nåt gemensamt virus som har drabbat vårt stall eller om det är så att jag är nedtränad så mycket, jag vet inte, säger han.

- Jag hade gärna fullföljt om det känts bra men det gör det inte. Det går bara åt fel håll.

Den 1 augusti är det dags för tempoloppet i OS, då det är tänkt att Larsson ska försöka försvara sitt silver från Peking.

- Jag kanske inte kommer att kunna prestera alls, det är jag rädd för, så visst är OS i fara för mig.

Malena Johansson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×