David Millar. - AFP
 
Cykel > Tour de France

TV: Kessiakoff försvarade polkatröjan - Millar etappvinnare

TV: Kessiakoff försvarade polkatröjan - Millar etappvinnare

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 13/07/2012 kl 17:26
På Tour de France längsta etapp försvarade Fredrik Kessikoff sin ledning i bergstävlingen. Etappen vanns av David Millar som låg i dagens långa utbrytning.
 

Fem cyklister var loss på slutet av den tolfte etappen och inne på den sista kilometern var de två kvar längst fram. David Millar och Jean-Christophe-Peraud distanserade sina utbrytarkollegor och gjorde upp i en spurt. Peraud drog igång spurten men hade i slutändan inte en chans mot den åkstarke David Millar.

- Det finns inget som går att jämföra med att vinna ett linjelopp. Det är något speciellt över det, säger Millar direkt efter etappen.

Det här var David Millars fjärde etappseger på Tour de France men bara den andra på en linjeetapp. Garmin-cyklisten blir den fjärde brittiska cyklisten att vinna en etapp på årets Tour.

- Vårat OS-lag är i stort sett byggt av etappvinnare från Tour de France. Vi kommer att bli starka där.

KESSIAKOFF FÖRSVARADE TRÖJAN

Den 220 kilometer långa etappen startade med två tuffa bergspris och det tog ett tag att få iväg en utbrytning som fick en stor lucka.

Till slut fick Millar, Peraud, Martinez, Kiserlovski och Gautier utrymme och det rejält, de hade som mest tolv minuter ner till klungan och i mål skiljde det nästan åtta minuter mellan de två grupperna.

Fredrik Kessiakoff kunde försvara sin ledning i bergstävlingen utan någon större ansträngning. Pierre Rolland (Europcar) var den enda som kunde sno polkatröjan från Kessiakoff, och när fransmannen inte var med i den 19 man starka utbrytningen som var loss över de två första bergsprisen så var den risken borta.

Det är nu klart att Kessiakoff får behålla tröjan fram till på söndag då morgondagens etapp bara innefattar ett mindre bergspris.

Topp 5 - etapp 12: 1 David Millar (GBr) Garmin - Sharp 5:42:46 2 Jean-Christophe Peraud (Fra) AG2R La Mondiale 3 Egoi Martinez De Esteban (Spa) Euskaltel - Euskadi 0:00:05 4 Cyril Gautier (Fra) Team Europcar 5 Robert Kiserlovski (Cro) Astana Pro Team

Topp 5 - sammandraget: 1 Bradley Wiggins (GBr) Sky Procycling 54:34:33 2 Christopher Froome (GBr) Sky Procycling 0:02:05 3 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Cannondale 0:02:23 4 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team 0:03:19 5 Jurgen Van Den Broeck (Bel) Lotto Belisol Team 0:04:48

Oskar Bernövall - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×