Thomas Löfkvist - Scanpix
 
Cykel > Tour de France

Ingen Löfkvist i touren - Bradley Wiggins kapten i Sky

Ingen Löfkvist i touren - Bradley Wiggins kapten i Sky

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 21/06/2012 kl 14:56
På torsdagen släppte Team Sky sitt lag till Tour de France. Thomas Löfkvist är inte med i den niomannatrupp som ska föra Bradley Wiggins till totalssegern.
 

Den solklare ledaren i Team Sky:s Tour de France-trupp heter Bradley Wiggins. Britten är en av storfavoriterna till totalsegern i det franska etapploppet efter att under våren ha vunnit Paris-Nice, Tour de Romandie och Critérium du Dauphiné.

- Jag har väntat på det här ögonblicket under en lång tid och jag ska göra allt för att vinna Tour de France, säger Wiggins till stallets hemsida.

- Lagets förberedelser har varit perfekta och gett oss bra förutsättningar för att touren ska bli framgångsrik.

En som inte får vara med och köra Tour de France för Team Sky är Thomas Löfkvist. Svensken visade upp god form under Schweiz Runt men plågades av en knäskada på de sista etapperna.

- Kan jag bara få ordning på knäet är jag högaktuell, eller aktuell i alla fall. Om det visar sig att allt är normalt så är jag i toppform, sade Löfkvist till eurosport.se efter Schweiz Runt.

Förutom totalsegern och Bradley Wiggins kommer Team Sky även att hoppas mycket på Mark Cavendish. Spurtfantomen från Isle of Man kommer att göra allt för att ta så många etappsegrar som möjligt.

- Vår prioritet är på Wiggins och totalsegern men det betyder inte att vi kommer att försumma spurtetapperna och Cavendish chans på den gröna poängtröjan, säger stallchefen Dave Brailsford.

Hela Team Sky:s trupp: Bradley Wiggins, Edvald Boasson Hagen, Mark Cavendish, Bernhard Eisel, Chris Froome, Christian Knees, Richie Porte, Michael Rogers och Kanstantsin Siutsou .

Oskar Bernövall - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×