Evans attacks Wiggins and Froome at Tour de France Stage 7 2012 - Reuters
 
Cykel > Tour de France

Inför etapp 8: Upp och ner hela dagen för Tourcyklisterna

Inför etapp 8: Upp och ner hela dagen för Tourcyklisterna

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 08/07/2012 kl 09:42
Efter gårdagens uppvisning av Sky-stallet så fortsätter det att gå uppför på Tour de France. Den nionde etappen innefattar hela sex stigningar.
 

På den nionde etappen finns det inget utrymme att gömma sig på. Redan efter tio kilometer är det dags för den första stigningen och det planar inte ut förrän precis innan målgång.

Totalt sex stigningar ska bestigas längs den 154 kilometer långa sträckan mellan Belfort och Porrentruy, och de två sista kommer kännas rejält i benen.

Côte de la Caquerelle är 4.3 kilometer lång med en snittlutning på 7.6 procent och efter en kortare utförskörning når sedan cyklisterna dagens sista klättring, Col de la Croix.

Den är bara 3.7 kilometer lång men lutar i ett snitt på 9.2 procent. Vill man göra något idag kan det vara platsen att attackera på. När de når toppen är det 16 kilometer, utför och på platten, kvar till målet i Porrentuy.

Eurosport

Eurosports sändningar inleds klockan 13.00 och pågår till c:a 17.30. På eurosport.se livekommenteras etappen under hela eftermiddagen av Oskar Bernövall.

eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×