Eurosport
 Bundesliga = fotbollsfestTitta nu 
 
 
Cykel - Tour de France

Inför etapp 8: Upp och ner hela dagen för Tourcyklisterna

Efter gårdagens uppvisning av Sky-stallet så fortsätter det att gå uppför på Tour de France. Den nionde etappen innefattar hela sex stigningar.

 
Inför etapp 8 - Cykel - Tour de FranceReuters
 

På den nionde etappen finns det inget utrymme att gömma sig på. Redan efter tio kilometer är det dags för den första stigningen och det planar inte ut förrän precis innan målgång.

Totalt sex stigningar ska bestigas längs den 154 kilometer långa sträckan mellan Belfort och Porrentruy, och de två sista kommer kännas rejält i benen.

Côte de la Caquerelle är 4.3 kilometer lång med en snittlutning på 7.6 procent och efter en kortare utförskörning når sedan cyklisterna dagens sista klättring, Col de la Croix.

Den är bara 3.7 kilometer lång men lutar i ett snitt på 9.2 procent. Vill man göra något idag kan det vara platsen att attackera på. När de når toppen är det 16 kilometer, utför och på platten, kvar till målet i Porrentuy.

Inför etapp 8 - Cykel - Tour de France

 

Eurosports sändningar inleds klockan 13.00 och pågår till c:a 17.30. På eurosport.se livekommenteras etappen under hela eftermiddagen av Oskar Bernövall.

eurosport.se

Eurosport@oskarberno
 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil