21010 Tour de France Champs-Elysees - DPPI
 
Cykel > Tour de France

Champagne och spurt när Tour de France når målet i Paris

Champagne och spurt när Tour de France når målet i Paris

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 22/07/2012 kl 10:50
Kampen om den gula ledartröjan är över. Nu ska Tour de France avslutas med champagneskålning och en uppgörelse på Champs-Elysées i Paris.
 

Den 120 kilometer långa etappen som startar i Rambouillet är ingen vanlig Tour de France-etapp. Det är nummer 20 i ordningen och den sista för året med traditionell målgång på det Champs-Elysées i Paris som den franske sångaren Joe Dassin sjöng så fint om.

Det totala sammandraget avgjordes igår och vinnaren av Tour de France 2012 heter Bradley Wiggins. Britten var överlägsen på gårdagens tempolopp och vinner Touren tre minuter före sin lagkamrat Chris Froome.

En bit efter starten brukar Tourvinnaren ofta, cyklandes, skåla i champagne tillsammans med sin servicebil och lagkamrater. Det mesta talar för att Team Sky, som alltså tagit en dubbelseger, kommer att fortsätta med den traditionen.

När cyklisterna väl närmar sig målet i Paris kommer dock Team Sky att tävla igen. På varvbanan inne Paris kommer deras superspurtare Mark Cavendish vilja vinna.

Cavendish har vunnit på Champs-Elysées de tre senaste åren och är efter sin uppvisning på den 18:e etappen storfavorit att göra det igen. Lag som Orica-GreenEdge och Lotto-Belisol kommer också vilja blanda sig i etappsegern med Matt Goss och André Greipel.

Dagens etapp sänds på Eurosport samt Eurosport HD med start 14.00. På eurosport.se livekommenterar Oskar Bernövall hela etappen.

Eurosport

eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×