etapp 12 tour - Eurosport
 
Cykel > Tour de France

Etapp 12: Längsta etappen - orkar spurtarna?

Etapp 12: Längsta etappen - orkar spurtarna?

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 13/07/2012 kl 11:13
I fredagens etapp av Tour de France finns chansen att en utbrytning håller. Fredrik Kessiakoff hoppas på en så vilsam resa som möjligt i sin prickiga tröja. eurosport.se ger er förutsättningarna.
 

"Just nu skulle jag älska att få sova. Stället förbereder jag mig för att cykla 226 kilometer med 2x10-kilometersklättringar på de första 80 kilometerna. Tur att vi älskar det!"

Så skriver spurtkungen Mark Cavendish på Twitter idag på morgonen. Så, ja, spurtarna är trötta vid det här laget efter att ha fått kämpa sig upp för Alperna. Men om det finns cyklister som är duktiga på att spurta som orkar skulle de kunna få en chans att synas idag igen.

Det som hindrar spurtarna är de två stigningarna Col du Grand Cucheron och Col du Granier på de första 80 kilometerna, som Cavendish klagar över. Andra halvan av etappen är flackare och en utbrytning i början kan komma att hålla.

Dagens etapp på 226 kilometer Saint-Jean-de-Maurienne och Annonay Davezieux är också den längsta på årets Tour. Redan 11.00 går starten och redan då börjar också Eurosports direktsändning.

Och Fredrik Kessiakoff kommer att cykla med den prickiga bergatröjan. Han hoppas kunna vila så mycket om möjligt under dagens och morgondagens etapp, sa han till eurosport.se efter att ha tagit tillbaka tröjan.

- Det skulle nog vara det bästa för mig, att få behålla den över de kommande etapperna. Det delas ju ut poäng, men inte så många. Om inte fel person går i en utbrytning så kanske jag kan vila upp mig för att vara med och kriga i Pyrenéerna, sa Kessiakoff i går kväll.

Läs hela intervjun här!

LIVE på Eurosport och Eurosport HD: 11.00-17.15. Oskar Bernövall livekommeterar etappen på eurosport.se. En halvtimme efter etappen kommer Roberto Vacchi att chatta med läsarna på eurosport.se.

Banprofil etapp 12:

Eurosport

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×