Etapp 1 Tour de France - Eurosport
 
Cykel > Tour de France

Etapp 1 - Vacchi: "Kan spricka upp en del"

Etapp 1 - Vacchi: "Kan spricka upp en del"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 01/07/2012 kl 13:47
Efter gårdagens uppvisning av Fabian Cancellara startar Tour de France på allvar i eftermiddag. Eurosports expert Roberto Vacchi ser fram emot avslutningen på den 198 km långa linjeetappen från Liege till Seraing. "Det blir en riktigt fin final", bloggar Roberto Vacchi.
 

Sommarvackra Flandern väntar cyklisterna, åskådarna och tv-tittarna på dagens sträcka. Fabian Cancellara hade uppvisning i prologen i Liege och vann med sju sekunders marginal. Nu lämnar cyklisterna Liege för 198 kilometers trampande mot målgången i Seraing.

Eurosports expert Roberto Vacchi tror på dramatik direkt.

"Det blir en riktigt fin final. Etappen överhuvudtaget är långtifrån lättåkt men det är framförallt de sista kilometerna som kan bli mycket sevärda och intressanta. Det kan till och med spricka upp en del och säkert bli förändringar i sammandraget. Men Cancellara torde kunna hålla tröjan några dagar i alla fall", bloggar cykeltyckaren.

Vacchi syftar på de avslutande 2,4 km med en snittlutning på 5 procent.

Som många etapper under årets upplaga är dagens upplagd för sprinters som spurtfantomen Mark Cavendish, superlöftet Peter Sagan, norrmannen Edvard Boasson Hagen eller varför inte hemmaåkaren Philippe Gilbert?

LIVE på Eurosport och Eurosport HD: 19.15-20.00. Oskar Bernövall livekommenterar etappen på eurosport.se.

Eurosport
  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×