Eurosport
 Snooker-VMTitta nu 
 
 
Cykel - Tour de France

Uppgifter: Touren avslutas på Alpe d'Huez

Nästa år är den hundrade upplagan av Tour de France och överraskningar lär vänta. Enligt de senaste ryktena blir den största sensationen att tävlingen inte går i mål i Paris - utan på toppen av Alpe d'Huez.

 
Touren på Alpe'Huez - Cykel - Tour de FranceReuters
 

Både Het Nieuwsblat och Het Laatste Nieuws i Belgien hänvisar till anonyma källor inom Amaury Sports Organisation som arrangerar loppet, skriver bland andra eurosport.se:s franska systerredaktion.

Enligt uppgifterna överväger tävlingsledningen att inte avsluta Tour de France 2013 på Champs-Élysées, så som har skett sedan 1975, utan på toppen av Alpe d'Huez.

Möjligheten att ryktena stämmer lär av de flesta bedömas som mycket osannolik, bland annat av logistiska skäl. Men tidningarna hänvisar till flera olika källor, och någonting särskilt lär vara att vänta i den hundrade upplagan. Traditionen att avsluta i Paris är inte heller särskilt lång, även om loppet alltid har gått i mål i närheten av huvudstaden.

Tidningen Le Dauphiné har tidigare kommit med uppgifter om att Alpe d'Huez ska bestigas två gånger på samma etapp. Den etappen skulle gå av stapeln den sista torsdagen av Touren, den 18 juli.

Hela bansträckningen för Tour de France kommer att presenteras den 24 oktober.

Malena Johansson - eurosport.se

Eurosport
 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil