Alpe d'Huez Tour de France 2008 - Reuters
 
Cykel > Tour de France

Uppgifter: Touren avslutas på Alpe d'Huez

Uppgifter: Touren avslutas på Alpe d'Huez

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 08/10/2012 kl 14:03
Nästa år är den hundrade upplagan av Tour de France och överraskningar lär vänta. Enligt de senaste ryktena blir den största sensationen att tävlingen inte går i mål i Paris - utan på toppen av Alpe d'Huez.
 

Både Het Nieuwsblat och Het Laatste Nieuws i Belgien hänvisar till anonyma källor inom Amaury Sports Organisation som arrangerar loppet, skriver bland andra eurosport.se:s franska systerredaktion.

Enligt uppgifterna överväger tävlingsledningen att inte avsluta Tour de France 2013 på Champs-Élysées, så som har skett sedan 1975, utan på toppen av Alpe d'Huez.

Möjligheten att ryktena stämmer lär av de flesta bedömas som mycket osannolik, bland annat av logistiska skäl. Men tidningarna hänvisar till flera olika källor, och någonting särskilt lär vara att vänta i den hundrade upplagan. Traditionen att avsluta i Paris är inte heller särskilt lång, även om loppet alltid har gått i mål i närheten av huvudstaden.

Tidningen Le Dauphiné har tidigare kommit med uppgifter om att Alpe d'Huez ska bestigas två gånger på samma etapp. Den etappen skulle gå av stapeln den sista torsdagen av Touren, den 18 juli.

Hela bansträckningen för Tour de France kommer att presenteras den 24 oktober.

Malena Johansson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×