Fredrik Kessiakoff. - Imago
 
Cykel > Tour de France

Kessiakoffs glädjebesked - klar för start i Tour de France

Kessiakoffs glädjebesked: Blev uttagen till Tour de France

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 23/06/2013 kl 18:18
Astana-cyklisten Fredrik Kessiakoff var med i stallets preliminära trupp till Tour de France. Han var själv osäker på sin medverkan, men på söndagen kom beskedet - svensken är även med bland de nio som stallet skickar till Frankrike.
 

För två veckor sedan plockade Astana ut en preliminär trettonmannatrupp till Tour de France.

Fredrik Kessiakoff fanns med men på grund av sviktande form, mycket på grund av allergiproblem, i Giro d’Italia (som han var med och vann) ville han avvakta hur kroppen känns inför Touren.

- Ibland vill kroppen ha ro och jag kanske har pressat kroppen för hårt när jag förutom att träna och tävla hårt dessutom har allergi som begränsar återhämtningen, sa Kessiakoff till eurosport.se i en lång intervju efter Girot.

GLÄDJEBESKED I DAG

Men på söndagen offentliggjorde stallet den slutgiltiga truppen, där Kessiakoff finns med bland de nio cyklisterna.

”Astana Pro Team skickar ett starkt team av klättrare och cyklister som jagar etappsegrar till starten av 2013 års Tour de France i KorsiKa, med dansken Jakob Fuglsang som leder truppen”, skriver stallet på sin hemsida.

I intervjun med eurosport.se pratade Kessiakoff hur det skulle vara att köra för Jakob Fuglsang. Dansken har inte samma förväntningar på sig som Nibali, vilket kan göra Kessiakoffs roll lite friare.

- Det kommer nog att bli lite annorlunda, till exempel så kan jag tänka mig de säkert kommer att vilja att jag ska köra fullt ut på den där sista tempoetappen, som det är snack om att den ska vara lite kuperad.

NÄRA BERGSTRÖJAN I FJOL

Astanas sportchef Dimitry Sedoun pekar ut den andra etappen på Korsika som ett nyckelmoment för laget och hyllar erfarenheten i truppen.

”Årets Tour de France har flera möjligheter till individuella etappsegrar, och vi kommer skicka ett erfaret gäng åkare att leta rätt på dem.”

I fjol gjorde Kessiakoff stor succé när han kom tvåa i kampen om den rödprickiga bergströjan.

Hela truppen:

Jakob Fuglsang - DAN

Assan Bazayev - KAZ

Janez Brajkovic - SLO

Enrico Gasparotto - ITA

Francesco Gavazzi - ITA

Andrey Kashechkin - KAZ

Fredrik Kessiakoff - SVE

Alexey Lutsenko - KAZ

Dmitri Muravyev - KAZ

Lennart Sandahl - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×