luis leon sanchez rabobank tour de france 2012 - AFP
 
Artikel
kommentarer
Cykel

Spansk stjärncyklist stängs av - för kopplingar till dopningsdoktor

Spansk stjärncyklist stängs av - för kopplingar till dopningsdoktor

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 03/02/2013 kl 13:24
Luis Leon Sanchez stängs av tills vidare av sitt stall Blanco för sina kopplingar till dopningsdoktorn Eufemiano Fuentes.

Rättegången efter dopningsskandalen Operacion Puerto startade tidigare i veckan. Luis Leon Sanchez påstås enligt media ha kopplingar till dopningsdoktorn Eufemiano Fuentes. Nu väljer Blanco-stallet att stänga av sin spanske stjärna tills vidare.

”Team Blanco har startat en utredning av cyklisten Luis Leon Sanchez efter storys i media om hans möjliga kopplingar till Fuentes-fallet. Luis Leon Sanchez kommer inte att finnas tillgänglig förrän utredningen gett klarhet i fallet”, säger stallet i ett pressmeddelande.

Sanchez har kört för Blanco - före detta Rabobank - sedan 2011. I oktober förra året sa stallet att det ”inte har några problem med Sanchez”. Men efter negativ uppmärksamhet av Operacion Puerto-rättgången har stallet ändrat uppfattning.

Enligt NRC Handelsblad var Sanchez en del av Operacion Puerto. Cyklisten hade kodnamnet "Huerto" och "nummer 26" i den dokumentation som den spanska polisen beslagtagit.

Sanchez har alltid nekat till dopning men 2006 körde han för stallet Liberty Seguros, som den spanska polisen slog till mot. Mängder med blodpåsar hittades i Eufemiano Fuentes lab i Madrid. Ivan Basso, Jan Ullrich, Michele Scarponi, Alejandro Valverde och flera andra cyklister stängdes av för dopning.

Sanchez har vunnit flera etapper i Tour de France och är fyrfaldig spansk tempomästare. Han har flera topp 10-placeringar i Grand Tours.

Tobias Jönsson - eurosport.se

 

kommentarer


  • Guest03/02/2013 17:36

    Varför ges alla dessa fuskare den här uppmärksamheten. Det finns inget värre straff än annat tyna bort i glömska. Stäng av dem för gott och sluta torgföra dem som botgörare.

  • Lars-Åke03/02/2013 14:17

    Eftersom det även är fotbollsspelare inblandade i operation Puerto enligt Fuentes egna bekännelse så ligger väl Luis bror Pedro i Real Madrid ganska så pyrt till just nu!?