oleg tinkov - Other Agency
 
Cykel

Riis sponsor till motattack: "Hamilton har alkoholproblem"

Riis sponsor till motattack: "Hamilton har alkoholproblem"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 08/09/2012 kl 12:50
Avslöjandena i Tyler Hamiltons bok har satt stor press på Bjarne Riis. Nu går Saxo Bank-Tinkoff Banks sponsor till motattack. "Han är en galen man som vbill tjäna pengar på att skriva den här boken", säger Oleg Tinkov.
 

Bjarne Riis är en av de personer som den före detta cyklisten Tyler Hamilton berättar om i sin bok om sina upplevelser av dopningskulturen i cykelsporten kring millennieskiftet.

Hamilton skriver att Bjarne Riis introducerade honom till dopningsläkaren Eufemiano Fuentes under amerikanens tid i danska CSC, nuvarande Saxo Bank-Tinkoff-Bank.

Riis har förnekat att han överhuvudtaget har träffat Fuentes och har sedan vägrat att kommentera saken, samtidigt som affären har växt i danska medier.

Även Riis nytillkomne sponsor Oleg Tinkov, bakom Tinkoff Bank, omnämns i boken i mindre smickrande sammanhang.

På ett ställe beskriver Hamilton ett möte med hela laget då han kom tillbaka från avstängning och körde för Tinkovs dåvarande stall Tinkoff Credit Systems 2007. Ämnet dopning kom upp och Tinkov sa enligt Hamilton:

- Jag bryr mig inte om vad ni killar gör, bara ni inte åker fast.

Men Tinkov ger inte mycket för Hamiltons berättelse.

- Varför vill du läsa den boken? Vad får dig att läsa det där? För mig är det dumt att ni över huvud taget orkar läsa att en eller annan idiot skriver något bullshit. Varför läser ni det? sa han när sporten.dk träffade honom efter fredagens etapp i Vuelta a España.

Ryssen menar att boken inte kommer att få något inflytande, varken på laget eller på honom.

- Jag minns den där killen, han var i mitt lag en kort tid. Han är lite konstig. Jag förstår att han har alkoholproblem. Jag struntar i vad han skriver om Bjarne. Han är en galen man som vill tjäna pengar på att skriva den här boken, och jag orkar inte ens läsa den.

Malena Johansson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×