Cavendish Tour 2012 20. Etappe Champs Elysees - dpa
 
Cykel

Omega Pharma-Quick Step vill värva Cavendish

Omega Pharma-Quick Step vill värva Cavendish

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 13/08/2012 kl 19:58
Enligt uppgifter ska Mark Cavendish diskutera fortsättningen på sitt kontrakt med Sky de kommande veckorna. Om han löser det är Omega Pharma-Quick Step ett av de lag som vill värva spurtkanonen. "Jag skulle gärna tala med honom", säger stallchefen Patrick Lefevere.
 

Mark Cavendish är ny i Sky det här året. Han valde det brittiska laget efter att HTC-Highroad upplöstes vid årsskiftet. Men efter Tour de France öppnade Sky-bossen David Brailsford för att stjärnan kanske vill lämna.

Sky satsar på totalsegern i Tour de France och de andra Grand Tour-loppen, och laget kan inte vara inriktat på att ge uppbackning till Cavendish vid klungspurterna.

Enligt uppgifter till Cyclingnews kommer Cavendish representanter att diskutera hans framtid med Skys ledning under de kommande veckorna.

En som är intresserad av att värva världsmästaren är Patrick Lefevere i Omega Pharma-Quick Step.

- Ingeting har hänt så vitt jag vet. Det har inte varit några förhandlingar heller för först vill jag se om Brailsford är överens om att Mark kan lämna laget. Efter det kan vi förhandla men just nu är det svårt eftersom även om en cyklist vill lämna ett lag så behövs tre parter för att komma överens, säger Lefevere till Cyclingnews.

- Jag har inte talat med Cavendish men jag träffade hans agent i London under OS. Det var bara ett samtal och han sa till mig att han behövde prata med Brailsford innan vi kunde göra nånting. Jag kommer att respektera reglerna, Sky och UCI så om det finns en överenskommelse om att han kan lämna Sky skulle jag gärna tala med honom.

Malena Johansson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×